Zdravlje

Počeo Kongres estetskih i plastičnih hirurga Srbije: Vrhunski stručnjaci iz celog sveta razmenjuju iskustva u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/10/2023

-

11:36

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Počeo je Kongres estetskih i plastičnih hirurga Srbije koji traje do 21. oktobra, u organizaciji Udruženja estetskih i plastičnih hirurga Srbije. Na kongresu se očekuje prisustvo više od 300 učesnika iz Srbije i zemalja regiona, a pozvan je i veliki broj predavača i vrhunskih stručnjaka iz inostranstva.

Plastični hirurg dr Siniša Kojić, predsednik Kongresa, kaže da su uprkos tome što su mlado udruženje, uspeli da okupe trideset vrhunskih hirurga iz različitih delova sveta.

"Tu je sedam američkih plastičnih hirurga, jedan iz Brazila, jedan iz Kanade, tri Italijana, bugarski stručnjaci, Austrijanci, Holanđani, Nemci i Francuzi koji će držati predavanja iz različitih oblasti - lice, nos, grudi i telo. Obuhvatamo, dakle, kompletnu estetsku hirurgiju i videćemo najnovija dostignuća i najnovije tehnike iz ovih oblasti", kaže dr Kojić za Euronews Srbija.

profimedia

 

Naš sagovornik ističe da pravi stručnjaci, od kojih je i sam učio, uvek teže prirodnom izgledu, koji ne zavisi od trendova.

"Bilo kakva vrsta preterivanja ne ide ni nama, a ni pacijentima u prilog. Ima situacija da pacijenti traže nešto drugačije, ali je moj savet da ih tada doktori odbiju", kaže dr Kojić.

On ističe da Srbija ima odlične stručnjake koji se bave estetskom hirurgijom i da smo u tom pogledu iznad svetskog proseka. 

"Ja se nadam da će nakon ovog kongresa još više da napredujemo", zaključuje naš sagovornik.

Komentari (0)

Magazin