Zdravlje

Kompanija AstraZeneca otvorila novi poslovni prostor u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2024

-

23:21

Kompanija AstraZeneca otvorila novi poslovni prostor u Beogradu
Kompanija AstraZeneca otvorila novi poslovni prostor u Beogradu - Copyright Prinskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Biofarmaceutska kompanija AstraZeneca otvorila je danas u Beogradu svoj novi poslovni prostor u Navigator Bussines Centeru u ulici Milutina Milankovića 1i. 

Otvaranju novog poslovnog prostora ove kompanije prisustvovali su zamenik predsednika za oblast Centrale i Istočne Evrope i region Baltika u AstraZeneci Hans Sijbesma, direktorka klastera te kompanije za Balkan Ksenija Purković, kao i ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson i prvi sekretar Ambasade Švedske u Srbiji Bjern Klavej. 

Kompanija AstraZeneca danas je obeležila i  25 godina od spajanja kompanija Astra i Zeneca.

Kako je rečeno na obeležavanju, kompanija AstraZeneca je 1999. spajanjem švedske Astra AB i britanske Zeneca grupe, čime postaje jedna od najvećih svetskih farmaceutskih kompanija i ostvaruje brojne korporativne akvizicije, uključujući Cambridge Antibody Technology (2006.), MedImmune (2007) , Spirogen (2013) i Definiens (MedImmune 2014).

Prinskrin/Tanjug video

 

Naglašeno je i da kao globalna inovativna biofarmaceutska kompanija, AstraZeneca ima ključni doprinos u pronalaženju, razvoju i distribuciji inovativnih lekova u važnim područjima zdravstvene zaštite, uključujući kardiovaskularne, bubrežne i metaboličke bolesti, bolesti respiratornog sistema, inflamatorne i autoimune bolesti, kao i oblast onkologije. 

U Srbiji se AstraZeneca fokusira na sledeća terapijska područja: kardiovaskularne, bubrežne i metaboličke bolesti, onkologiju i respiratorne bolesti i imunologiju.

Predstavništvo ove kompanije u Srbiji postoji od 28. decembra 1978. godine

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin