Život

Ako ste gladni, ne čitajte ovaj tekst: Ovih deset influensera će vas naučiti da kuvate kao Gordon Remzi

Komentari

Autor: Euronews

08/01/2024

-

21:20

Ako ste gladni, ne čitajte ovaj tekst: Ovih deset influensera će vas naučiti da kuvate kao Gordon Remzi
Ako ste gladni, ne čitajte ovaj tekst: Ovih deset influensera će vas naučiti da kuvate kao Gordon Remzi - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Kako su TikTok, Instagram i Jutjub poslednjih godina zatrpani influenserima koji kuvaju, i ne samo njima nego i svima koji odluče da svoj nalog obogate snimcima kako, uglavnom nevešto, spremaju ono što najviše vole da jedu, u nastavku se nalazi vodič za sve koji žele da pročiste svoj fid i zaprate one koji su se posebno istakli u kulinarskim veštinama, ali i veštinama kreiranja sadržaja na mrežama od kog će vam krenuti voda na usta.

Nekada davno, kulinarski recepti bili su blago koje se prenosilo s kolena na koleno, gde je svaka generacija dodavala nešto što je to jelo činilo posebnim.

Osim naših baka koje su jedine znale tajne zbog kojih je samo njima uspevalo da hrana koju spremaju kujemo u zvezde, sa pojavom televizije, pojavile su se i kuvarske emisije, od kojih se možda najviše pamte kulinarske bravure Vojislava Vokija Kostića.

Vokija Kostića odavno nema, ali ima tucet internet kuvara, posle čijih snimaka je pražnjenje frižidera ili isčekivanje dostavljača hrane neminovan scenario.

Da se snimci sa hranom masovno gledaju, pokazuje podatak iz studije iz 2021. godine, prema kojoj je četiri od pet pripadnika generacije Zed kaže da obožava da gleda sadržaj o hrani na društvenim mrežama.

Pred vama je deset pažljivo biranih naloga koji se fokusiraju na hranu, a čiji će sadržaj zadovoljiti hirove i najprobirljivih među vama. 

Za avanturiste - @‌karadenizli.maceraci

Sve je počelo sa "Almazan Kitchen" kada je dvojac iz Srbije pokorio društvene mreže snimcima na kojima u bajkovitim predelima spremaju specijalitete iz celog sveta.

Nakon toga, na mrežama su se namnožili entuzijasti koji su vrelu kuhinju zamenili ambijentom u kom cvrkuću ptice i žubore potočići.

Među njima je i turski influenser Karadenizli Maceraci koji na svom Instagram nalogu ima četiri miliona pratilaca koji ne samo da vole da gledaju umeće ovog Turčina, već i neodoljive pejzaže netaknute prirode koji su zaštitni znak ovog influensera.

Za studente - @‌mob

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mob (@mob)

Iako su studenti poznati po tome što ne mare previše zbog količina alkohola koje netremice šalju u svoju jetru na dalju preradu, naši studenti su poznati i po tome što im je omiljeno piće one koje nije popijeno.

Ako ste student, verovatno nikada nećete moći sebi da priuštite ono što se nalazi na ovom kanalu, ali ćete definitivno moći da saznate kako se pravi kuvani Aperol.

Kanal "Mob" nudi upravo ovakve savete i recepte, na kom možete videti sve od savršeno pečenih šargarepa u medu do ukusnih komadića patlidžana i tikvica sa sirom.

Nalog je osmišljen tako da pruža savete onima koji nisu previše vremena proveli u kuhinji, pa mogu biti idealni za mlade ili studente koji hoće da iznenade svoje prijatelje ili partnere koje bi pozvali na kućno druženje.

Za zavisnike od slatkiša - @‌ninametaier

Za sve one koji žele da savladaju veštine pravljenja kolača, najbolje savete mogu pronaći na kanalu ove "krem de la krem" kuvarice.

Kanal Nine Metjer je prava adresa za tako nešto jer njeno ime je nedavno upisano u istoriju kulinarstva, tako što je početkom 2023. proglašena za najboljeg poslastičara na svetu.

I upravo njen Jutjub kanal krije gomilu tajni ovog zanata, a Metjer je definitivno idealan onlajn učitelj za svakog čiji ukus za slatkiše nadilazi konditorske proizvode iz obližnjeg supermarketa.

Za ljubitelje Air Fryer-a - @‌boredoflunch

Spremanje hrane u Air Fryer-u više nije nikakvo pomodarstvo, jer sa influenserima koji su ispromovisali ovaj način pripreme - zdravije opcije više nisu nikakav imperativ, već sve učestalija odluka svakog ko je svestan štetnosti prženja hrane na ulju.

Upravo se Nejtaj Entoni istakao u moru "Er Frajer" influensera, a titula "kralja friteze" nimalo slučajno nije pripala ovom momku u čije se veštine upravljanja ovim kuhinjskim uređajem možete uveriti na njegovom kanalu.

A ako još uvek niste nabavili ovo kuhinjko čedo, Nejtanov nalog će samo ubrzati vašu odluku.

Za ljubitelje ukusa Bliskog Istoka - @‌noorishbinoor

Jeste da se zaratilo na Bliskom Istoku, i jeste da vam niko ne može garantovati da se sukob koji je započeo u Gazi neće širiti na druga mesta u tom delu sveta. Pa ako ste odustali od putovanja u kom ste nameravali da isprobate gomilu bisera narodnih kuhinja sa Bliskog istoka, možda će ova dama uspeti da prenese znanja i na vas kako biste iz udobnosti svog doma, svojim nepcima mogli da pružite ukus orijenta.

To će vam omogućiti čuvena kuvarica iz Bahreina Nur Murad koja svoje znaje nesebično deli na svojoj Instagram stranici.

Crpeći inspiraciju iz svog bahreinskog porekla, kuvanje Nur Murad oblikovano je bogatom tradicijom arapske, persijske i indijske kuhinje.

Za pasta perfekcioniste - @vincenzosplate

Iako se radi o najpoznatijoj kuhinji sveta, u prilog tome govori i to što ako živite u gradskoj sredini, neće vam trebati više od pet minuta da pronađete mesto na kom možete da pojedete parče pizze, sa pastama je to za nijasnu teže.

Istina je da je internet pun stručnjaka za italijansku kuhinju, i istina je da italijani brane pastu ko Užičani komplet lepinju, ali kako se snaći u šipražju influensera sa lažnim italijanskim brkovima i naglaskom?

Samo posetite kanal šarmantnog Vićenza Prosperija koji će vam pružiti autentično iskustvo i rešiti brojne zablude o italijasnkoj kuhinji.

Možda nećete naučiti da kuvate kao pravi Italijan, ali ćete sigurno prestati da sipate ulje u vodu za pastu.

Buon appetito!

Za ljubitelje salata - @‌saladforpresident

Da salate ne moraju da budu svakodnevna rutinska stvar kojoj posvećujemo najmanje vremena ubediće vas italijanska fotograkinja i autorka brojnih knjiga o kulinarstvu Džulija Šerman, koja je svoj Instagram nalog posvetila svom omiljenom delu trpeze - salatama. 

Za Šerman, pravljenje salata je umetnost  koja se stalno razvija i pružao neograničen užitak. 

Za ASMR fanatike - @‌zachchoi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zach (@zachchoi)

Ovaj nalog će vam verovatno pružiti najbolje internet zadovoljstvo, iza kog stoji južnokorejac Zak Čoi koji ima više od 9 miliona pratilaca na Instagramu, i koji je kuvanje pretvorio u pravi ASMR spektakl.

Recepte koje Zak sprema svako može da savlada i u svojoj kuhinji, međutim, kada to on radi - perfektno montirani snimci hrskanja, sečenja i cvrčanja hrane raspametiće vaš um. 

Kada bi hrana bila muzika Džejms Brauna - @‌sophia_roe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by i am sophia (@sophia_roe)

Ako ste ljubitelji toplih boja i kvalitetnog fank gruva, na pravom ste mestu, jer nećete moći da prestanete da gledate snimke hrane koju priprema danska influenserka Sofija Roi. 

Osim interesantnih kombinacija sastojaka, zaljubićete se u filmske kadrove kojih ima na pretek na ovom kanalu, za koji se slobodno može reći da predstavlja pravo kinematografsko remek-delo. 

Iako Sofija sprema isključivo vegetarijasnka jela, njene kombinacije - od šerbeta od krastavaca u medu sa halapenjo paprikama do oraha u ulju od bosiljka sa hrskavim leblemijama će vas naterati da razmislite o tome da li na vašem stolu treba da se nalazi više biljne hrane. 

Za ljubitelje stare škole - @‌oldscoolkevmo

Ono što je Bob Ros u slikanju, kažu da je ovaj čovek u kuvanju. I da, radi se o čoveku nakon čijeg kuvanja bi ostao pribran i plahoviti Gordon Remzi. 

Kanal Kevina Eštona, koji se odaziva na Kevmo, predstavlja divan spoj jednostavnosti, šarma i zdrave hrane.

A ako ne ostanete mekog srca nakon njegovog pristupa kuvanju, priča o tome da Kevmo kroz kulinarstvo dokumentuje svoju borbu protiv kancera vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima. 

Šta onda čekate? Prestanite da gubite vreme na skrolujući TikTok i Instagram, već iznenadite svoje najbliže nekim od recepata ovih gastro influensera!

Komentari (0)

Magazin