Život

Bil Gejts optimista po pitanju razvoja veštačke inteligencije

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2024

-

13:34

Bil Gejts optimista po pitanju razvoja veštačke inteligencije
Bil Gejts - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Razvoj veštačke inteligencije će olakšati život svakog čoveka, izjavio je osnivač kompanije Majkrosoft Bil Gejts u intervjuu za CNN, na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu.

Gejts smatra da će potrošači pristupati veštačkoj inteligenciji jednostavno, preko telefona ili računara koji je povezan sa internetom, i da će mnogima olakšati obavljanje poslova koje ne vole da rade, posebno istakavši "papirologiju" koju sada moraju da obave lekari.

On je naveo da su poboljšanja koje donosi sistem generativne veštačke inteligencije Čet Dži-Pi-Ti 4 (ChatGPT-4) izuzetna, pošto ovaj četbot sada "može da bude tutor, da savetuje u vezi zdravlja, pomogne sa pisanjem koda".

Gejts je posebno istakao prednosti korišćenja veštačke inteligencije u oblastima obrazovanja i zdravstva. Međuanarodni monetarni fond (MMF) je ove nedelje objavio znatno sumorniju prognozu u vezi sa korišćenjem veštačke inteligencije pošto smatra da će nova tehnologija povećati postojeće nejednakosti između bogatih i siromašnijih zemalja u svetu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin