Život

Čuvar izložbe krenuo da jede umetničko delo, pa dao sumanut razlog: Neverovatan snimak kruži društvenim mrežama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/02/2024

-

08:58

Čuvar izložbe krenuo da jede umetničko delo, pa dao sumanut razlog: Neverovatan snimak kruži društvenim mrežama
Instagram.com/msk_news_today - Copyright Instagram.com/msk_news_today

veličina teksta

Aa Aa

Krajnje bizaran incident se dogodio na jednoj izložbi u Moskvi, kada je radnik obezbeđenja pokušao da pojede umetničko delo, preneli su ruski mediji 1. februara.

Organizatori izložbe savremene umetnosti u moskovskom stalnom Izložbenom centru o dostignućima nacionalne ekonomije (VDNH) primetili su da na jednom delu nedostaje glavni protagonista.

U pitanju je "Bekstvo zlatne ribice“, u okviru kojeg je činija sa ribicama iz koje jedna viri pored slike otvorenog mora, dok je druga zalepljena trakom kao da iskače iz posude u talase. Kao i kod drugih primeraka savremene umetnosti i ovde je cilj bio da se osoba zamisli dok gleda prikaz, ali su misli zaštitara krenule u potpuno pogrešnom smeru.

On se nije divio delu već je prišao u nameri da ga detaljno ispita, što je upravo ono za šta ga plaćaju da spreči. Na snimku koji je postao viralan po ruskim društvenim mrežama vidi se kako rukom vuče dve zlatne ribice. U jednom trenutku jednom rukom drži sliku pučine, a drugom vuče zlatnu ribicu dok se ne otkači.

Zatim je omirisao zlatnu ribicu da proveri da li je prava, pa sproveo još jedan test tako što je zagrizao par puta.

Kada su organizatori primetili da je "Bekstvo zlatne ribice" vandalizovano, proverili su sigurnosne kamere i zapanjili se snimkom neshvatljivog poteza čuvara. Kako prenosi nekoliko ruskih portala radnik obezbeđenja je, kada su ga pitali zašto je to uradio, samo slegnuo ramenima i rekao da je imao tešku noć sa vrlo malo sna, i da nije bio ni svestan šta radi.

Čuvar je navodno suspendovan, a "Bekstvo zlatne ribice" je popravljeno nakon par dana. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin