Život

Amerikanac tužio lutriju u Vašingtonu nakon što mu je rečeno da je dobitak od 340 miliona dolara greška

Komentari

Autor: Dnevnik.hr

19/02/2024

-

22:40

Amerikanac tužio lutriju u Vašingtonu nakon što mu je rečeno da je dobitak od 340 miliona dolara greška
"Powerball" lutrija - Copyright Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

veličina teksta

Aa Aa

Džon Čiks uplatio je listić Poweball lutrije u Vašingtonu, a dva dana nakon izvlačenja na stranici "DC Lottery" video je kako su izvučeni upravo oni brojevi koje je odabrao.

Međutim, iz Powerballa su rekli da su greškom objavili brojeve koji nisu izvučeni i da nije dobitnik 340 miliona dolara. Nakon toga, Čiks je odlučio da tuži lutriju, prenosi Dnevnik.hr.

Kaže da su brojevi koje je zaokružio kombinacije rođendana članova porodice i drugih brojeva od ličnog značenja. Emisiju izvlačenja nije gledao, već je dva dana kasnije video na internet stranici da su izvučeni brojevi koje je zaokružio.

"Malo sam se uzbudio, ali nisam vikao i vrištao. Nazvao sam prijatelja koji mi je rekao da fotografišem brojeve, što sam i uradio. Zatim sam otišao na spavanje", rekao je Čiks, piše Skaj njuz.

"Listić možeš da baciš u kantu"

Idući dan uputio se u lutriju kako bi podigao svoj dobitak, no zahtev za isplatu mu je odbijen, jer sistem nije mogao da potvrdi listić kao dobitni. Jedan od zaposlenih rekao mu je "da listić  nije dobitni te da ga samo baci u kantu jer novac neće dobiti". Umesto u smeće, Čiks je listić sačuvao i tužio Powerball.

Direktorka projekta Taoti Britani Bejli na sudu je rekla da je 6. januara tim za obezbeđenje kvaliteta sprovodio testiranje koje je uključivalo promenu vremenskih zona s koordinisanog vremena na istočno standardno vreme. U 12 sati i 9 minuta, slučajno su objavljeni testni rezultati na internet stranici.

S obzirom na to da je izvlačenje bilo 7. januara, brojevi objavljeni dan ranije nisu nikako mogli biti oni potrebni za osvajanje džekpota. Dan kasnije, netačni brojevi nalazili su se pored stvarnih brojeva izvučenih u emisiji, a greška je primećena 9. januara, kada je i uklonjena.

Čiksov advokat Ričard Evans rekao je kako postoji presedan za takvu situaciju. Prošlog novembra lutrija Ajove objavila je pogrešne brojeve Powerballa, no ljudi koji su imali sporne brojeve mogli su da zadrže svoje nagrade koje su se kretale od četiri do 200 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin