Život

Rame uz rame sa svetskim kreatorima: Srpski dizajneri predstavili svoje kolekcije na Nedelji mode u Parizu

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

10:25

Rame uz rame sa svetskim kreatorima: Srpski dizajneri predstavili svoje kolekcije na Nedelji mode u Parizu
Rame uz rame sa svetskim kreatorima: Srpski dizajneri predstavili svoje kolekcije na Nedelji mode u Parizu - Copyright Instagram/robert_coban/suzanapericofficial

veličina teksta

Aa Aa

Srpski dizajneri predstavili su svoje kolekcije u velelepnom prostoru "La Galerie Bourbon", nekadašnjoj rezidenciji španske kraljevske porodice Bourbon u okviru programa Federacije Visoke Mode Francuske na "Paris Fashion Week-u", saopštili su iz organizacije nastupa srpskih dizajnera.   

Suzana Perić, Boško Jakovljević za "Martini Vesto", Nataša Perkovski Adžić i brend "Alesari" prikazali su svoje nove kolekcije za sezonu jesen/zima 2024/2025. 

Revija Suzana Perić privukla je veliku pažnju prisutnih, a originalnost i inovativnost njene nove kolekcije "Posh Intelligence" naišla je na sjajan prijem publike i predstavnika medija. Specijalni gost, model i influenser Elton Ilirijani otvorio je ovu reviju, ali i zatvorio zajedno s Suzanom Perić. 

 

 

Fantastične reakcije izazvala je i revija Boška Jakovljevića koji je za brend "Martini Vesto" dizajnirao mušku i ženski kolekciju, ostajući dosledan svom dizajnerskom stilu po kom je prepoznatljiv, ali protkan i novim idejama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bosko Jakovljevic (@brobos1)

 

Veoma je zapažena bila i kolekcija dizajnerke Nataše Perkovski Adžić u kojoj dominiraju crni, raskošni komadi upotpunjeni detaljima od perja, čipke, resa i cirkona. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Coban (@robert_coban)

 

Pored ovih revija, program naše nacionalne nedelje mode - Dobrodošli u Pariz, upotpunila je i prezentacija jedinstvenih komada obuće brenda "Alesari". 

Svaki par obuće izrađen u saradnji sa čuvenom "Zsolnay" porcelanom iz Mađarske, prikazan na ovom događaju predstavlja svojevrsno malo umetničko remek delo koje hipnotišuće deluje na posmatrača.

"Dizajneri koji su predstavili svoje kolekcije 2023. godine, danas se razvijaju na internacionalnom nivou. Učestvuju na mnogim nedeljama mode širom sveta i jačaju svoju poziciju. Ovaj sektor zahteva strpljenje, kontinuitet, upornost i ulaganje. Znaju da je ovo samo početak puta na kojem će samo najuporniji dostići uspeh. Svakako je kruna karijere za bilo kog dizajnera učešće na Nedelji mode u Parizu. Čast da Srbija kao zemlja može da se predstavi pod licencom Federacije Visoke Mode Francuske je svakako šansa koju moramo iskoristiti na pravi način", rekla je prva dama srpske mode, predsednica "Serbia Fashion Week-a" Svetlana Horvat u intervjuu za državnu televiziju Francuske, dodajući da je ponosna na kreativnost naših dizajnera i da joj je posebno zadovoljstvo što su ambasadorka Srbije u Francuskoj Ana Hrustanović i direktorka Kulturnog centra Srbije u Parizu Natali Beljanski Popović svojim prisustvom na revijama naših dizajnera podržale proboj srpske mode u svet. 

Posle revija usledila je i izložba koju je "Serbia Fashion Week" organizovao u prostoru Kulturnog centra Srbije u Parizu. 

Ovaj događaj privukao je veliki broj predstavnika diplomatskog kora, medija, ali i ostalih gostiju koji su iskoristili priliku da u francuskoj prestonici uživaju u srpskom talentu i kreativnosti.

Komentari (0)

Magazin