Život

Da li se Mark Zakerberg pridružio ekipi milijardera koji su vlasnici jahti: U Ameriku doplovio luksuzni brod "Launchpad"

Komentari

Autor: Business Insider

22/03/2024

-

22:36

Da li se Mark Zakerberg pridružio ekipi milijardera koji su vlasnici jahti: U Ameriku doplovio luksuzni brod "Launchpad"
Da li se Mark Zakerberg pridružio ekipi milijardera koji su vlasnici jahti: U Ameriku doplovio luksuzni brod "Launchpad" - Copyright Prinstscreen YouTube/Yachts.mp4

veličina teksta

Aa Aa

Mark Zakerberg navodno je častio sebe novom luksuznom jahtom vrednom 300 miliona dolara, piše Business Insider.

Milijarder i izvršni direktor platforme Meta je prema navodima pojedinih američkih medija kupio brod dugačak skoro 188 metara po imenu "Launchpad" ali tu informaciju još nije zvanično potvrdio.

Jahta je, inače, pre nekoliko dana doplovila iz Holandije u Fort Loderdejl u Floridi, nakon svog prvog putovanja od Gibraltara do Svetog Martina.

profimedia

 

Na snimcima ove superjahte, koja je teška oko 5.000 tona, vidi se da ima nekoliko paluba, a navodno može da plovi brzinom od 24 čvora.

Dizajnirala ju je kompanija "Feadship" iz Holandije, koja je takođe odbila da oda identitet vlasnika.

Ipak, Zakerbergovo ime se već nekoliko meseci povezuje sa jahtom "Launchpad", nakon što su uticajni blogovi o pomorstvu izvestili da je uspeo da se domogne broda koji je originalno napravljen za sankcionisanog ruskog biznismena.

profimedia

 

Ukoliko je zaista kupio ovu jahtu, postao je jedan od nekolicine milijardera iz sveta tehnologije, uz Bezosa, Lerija Elisona, Serža Brina i Larija Pejdža, koji imaju impresivne privatne brodove.

Do sada je najbolje snimke jahte objavio list "SuperYacht Times", na kojima se vidi da "Launchpad" ima bazen na glavnoj palubi, kao i veliki heliodrom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin