Život

"Celog života radim ovo, i ne planiram da stanem": Virdžinija Oliver ima 101 godinu i lovac je na jastoge

Komentari

Autor: 7njuz.com.au/AP

19/09/2021

-

22:37

"Celog života radim ovo, i ne planiram da stanem": Virdžinija Oliver ima 101 godinu i lovac je na jastoge
Virdžinija Oliver - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Virdžinija Oliver iz Mejna možda je najstariji lovac na jastoge na svetu. Ovim poslom počela je da se bavi tokom Drugog svetskog rata, sa sedam godina, u vreme kada je njen otac trgovao jastozima.

Gotovo vek kasnije, Oliver koja ima 101 godinu i dalje radi svoj posao. Najstariji lovac na jastoge u državi i vrlo verovatno jedan od najstarijih na svetu. Ona i dalje vredno obilazi svoje zamke kod obale Roklenda, i to čini zajedno sa 78-godišnjim sinom Maksom.

"Ovim poslom se bavim celog života, i ne razmišljam da prestanem da radim", rekla je ona za AP.

Kaže da su jastozi od hrane za radničku klasu postali delikates za bogate. Nekada su se prodavali za 28 centi po funti na dokovima kada je ona počela da ih lovi, a sada je cena 15 puta veća, piše 7njuz.com.au

Međutim, ono što se nije promenilo je način na koji se oni love - uz pomoć mamca od malih riba, te Virdžiniija Oliver svakog jutra pre zore ustaje i svojim brodićem kreće na posao.

Njen prijatelj kaže da je pre nekoliko godina doživela neprijatnost kada ju je kraba uhvatila za prst pa je morala da ide na ušivanje.

"Lekar ju je pitao: Zašto idete u lov? A ona mu je odgovorila: Jer to želim", ispričao je njen prijatelj.

I nakon toliko godina, ona je i dalje oduševljena kada za večeru pripremi jastoga i dodaje da je to njeno omiljeno jelo koje priređuje sebi bar jednom godišnje.

Komentari (0)

Magazin