Život

Loši odnosi u kraljevskoj porodici: Princ Hari od policije saznao da mu je umro deda

Komentari

Autor: Euronews, M. M.

31/05/2021

-

19:48

Loši odnosi u kraljevskoj porodici: Princ Hari od policije saznao da mu je umro deda
Loši odnosi u kraljevskoj porodici: Princ Hari od policije saznao da mu je umro deda - Copyright EPA/ TOBY MELVILLE

veličina teksta

Aa Aa

Policija je posetila Princa Harija u pola noći u Kaliforniji kako bi ga obavestila da mu je preminuo deda, princ Filip. 

Kako prenosi Indipendent, policija je u 3 sata ujutru pokucala na vrata vile gde žive vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, kako bi mu lično saopštili da je princ Filip preminuo. 

Najpre su zaposleni u američkoj ambasadi u Londonu pokušali da ga dobiju telefonom, ali nisu uspeli da ga probude s obzirom na to da je tada po američkom vremenu bilo tri sata ujutru. 

profimedia

 

Portparol policije izjavio je za Telegraf da je jedna osoba poslata u dom Harija i Megan Markl da saopšti tužnu vest kada su svi pokušaji informisanja propali. Službenik kancelarije šerifa u Santa Barbari poslat je da obavesti Harija da mu je umro deda pre nego što informacija dospe u javnost.

Princ Filip umro je 9. aprla u 99. godini u dvorcu Vindzor, a sahranjen je osam dana kasnije u kapeli Svetog Đorđa. 

"Njeno veličanstvo kraljica s dubokom tugom objavljuje smrt svog voljenog supruga, Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Filipa, vojvode od Edinburga", navedeno je u saopštenju iz Bakingemske palata.

Povratak u Britaniju

Hari se vratio u Veliku Britaniju kasnije tog meseca da prisustvuje sahrani princa Filipa. Bila je to njegova prva poseta domovini otkako su on i Megan napustili Veliku Britaniju u martu 2020. godine nakon što su napustili mesto starijih članova kraljevske porodice.

U dokumentarnoj seriji "The Me You Can’t See", iza koje kao producenti i koatori stoje princ Hari i Opra Vinfri, Hari je otkrio da ga je povratak u Veliku Britaniju podsetio na njegovu pokojnu majku princezu Dajanu.

"Veći deo života uvek sam se osećao zabrinuto i pomalo napeto kad god letim nazad u Veliku Britaniju i London. Nažalost London je za mene okidač. Zbog onoga što se dogodilo mojoj mami, i zbog onoga što sam doživeo i što sam video", rekao je Hari. 

Princ Hari i Megan Markl su se sa kraljevskih dužnosti povukli u martu prošle godine kada su saopštili da žele da budu finansijski nezavisni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin