Život

Otkriven sadržaj testamenta princa Filipa, evo kome idu milioni, a kome knjige

Komentari

Autor: Euronews

28/05/2021

-

23:04

Otkriven sadržaj testamenta princa Filipa, evo kome idu milioni, a kome knjige
Otkriven sadržaj testamenta princa Filipa, evo kome idu milioni, a kome knjige - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iza princa Filipa, vojvode od Edinburga, supruga britanske kraljice Elizabete II, koji je preminuo prošlog meseca u 99. godini, ostalo je 30 miliona funti imovine. Većinu će naslediti supruga, ali u tetstamentu se spominju i mnoga druga imena.

Prema pisanju britanskih medija, koji citiraju razne "bliske izvore" jer Bakingemska palata odbija da komentariše sadržaj uz objašnjenje da je to porodična stvar, novac će dobiti i prinčevi bliski saradnici, što nije običaj u kraljevskoj porodici.

"Za razliku od drugih članova porodice, princ Filip bio je darežljiv posebno prema trojici muškaraca koji su se najviše brinuli o njemu. To su njegov lični asistent, brigadir Arči Miler Bakvel, te mladi plemić Vilijam Henderson i batler Stefan Nidojadlo", prenosi "San".

Neće loše proći ni unuci, među njima i princ Hari, usprkos svim problemima koje je izazvao odstupivši sa suprugom Megan sa svih dužnosti, preseljenjem na drugi kontinent i javnim istupima na televiziji u kojima nije baš lepo govorio o familiji.

"Filip nije bio tip koji će kazniti unuka zbog lošeg ponašanja. Bio je vrlo pravedan, odmeren i divan čovek. Nije bio zlopamtilo", kazao je izvor britanskog lista.

Njegovo četvero dece - princeza Ana, prinčevi Čarls, Edvard i Endrju moći će da uzmu šta god požele iz njegove velike i izuzetno vredne zbirke knjiga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin