Život

Saudijci kamilama ubrizgavali botoks u usta i davali hormone kako bi pobedile na takmičenju lepote

Komentari

Autor: Gardijan

09/12/2021

-

18:40

Saudijci kamilama ubrizgavali botoks u usta i davali hormone kako bi pobedile na takmičenju lepote
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti Saudijske Arabije otkrile su veliki skandal koji je izbio na takmičenju za izbor najlepše kamile i diskvalifikovali 40 životinja i njihovih vlasnika sa tradicionalnog festivala.

Uvrđeno je da su kamile koje su diskvalifikovane sa "Festivala kamila Kralj Abdulaziz" imale ubrizgan botoks i druge hemikalije.

Popularni festival koji je počeo ovog meseca, okupio je uzgajivače najlepših kamila koji se bore za novčanu nagradu od gotovo 66 miliona dolara. Ubrizgavanje injekcija botoksa i drugi kozmetički preparati kojima se utiče da kamile izgledaju još lepše je strogo zabranjeno. Sudije određuju pobednika po obliku glave, grba, kostima i samog držanja životinje.

Pixabay

 

Sudije na tridesetodnevnom festivalu, koji se održava u pustinji severoistočno od saudijske prestonice Rijada, imaju zadatak da iz takmičenja eliminišu dopingovane kamile, izvestila je zvanična novinska agencija. Oni u otkrivanju prestupnika koriste naprednu tehnologiju.

Ove godine otkriveno je desetine kamila kojima su proširene usne i nos davanjem hormona kojima se povećava obim mišića.

Organizatori su saopštili da će  prestupnici da se suoče sa strogim kaznama zbog manipulacija. Takmičenje u lepoti kamila glavni je događaj festivala u kojem se organizuju i njihove trke, prodaja i druge aktivnosti.

Pixabay

 

Jedan od ciljeva je da se očuva uloga kamilla u beduinskoj tradiciji i nasleđu dok naftom bogata zemlja realizuje moderne projekte. Uzgajanje kamila je višemilionska industrija dok se slični festivali organizuju širom zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin