Život

Topla priča iz SAD: Tinejdžer hteo da spasi mačku, pa završio zaglavljen na drvetu, na kraju intervenisali vatrogasci

Komentari

Autor: AP

07/03/2022

-

23:13

Topla priča iz SAD: Tinejdžer hteo da spasi mačku, pa završio zaglavljen na drvetu, na kraju intervenisali vatrogasci
AP/Indianapolis Fire Department - Copyright AP/Indianapolis Fire Department

veličina teksta

Aa Aa

Tinejdžer koji se popeo na drvo u parku u Indijanapolisu da spasi mačku koju je ugledao visoko u granama i sam se zaglavio u krošnji drveta, te mu je trebala pomoć vatrogasaca da siđe, saopštili su zvaničnici.

Sedamnaestogodišnji dečak bio je u parku Holidej na severnoj strani Indijanapolisa kada je video mačku i odlučio da je spase popevši se 10,7 metara visoko na drvo, saopštila je vatrogasna služba Indijanapolisa u saopštenju za javnost.

Tinejdžer, koji je u saopštenju identifikovan samo kao Oven, rekao je vatrogascima da "pokušao da učini dobro delo i odvede mačku na sigurno".

AP/Indianapolis Fire Department

 

"Dok Oven nije imao problema da se popne na drvo – njegovo pozicioniranje nije dozvoljavalo istu lakoću za silazak", piše Rita Rajt portparolka vatrogasnog odeljenja, prenosi AP.

Vatrogasne ekipe su pozvane u park i koristile su sistem užadi da bezbedno spuste dečaka na zemlju oko dva sata kasnije. Odeljenje je takođe objavilo video snimak spasavanja.

Lekari su pregledali Ovena, utvrdili da ima samo nekoliko ogrebotina, i pušten je roditeljima, iako je mačka ostala na drvetu.

AP/Indianapolis Fire Department

 

Rajt je u ponedeljak rekao da je 21-godišnja žena koja je bila vlasnica mačke na kraju angažovala privatnu kompaniju da preuzme mačku.

Komentari (0)

Magazin