Život

Dvogodišnji dečak u Ugandi preživeo napad nilskog konja: Životinja zgrabila mališana dok se igrao u blizini obale

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2022

-

12:12

Dvogodišnji dečak u Ugandi preživeo napad nilskog konja: Životinja zgrabila mališana dok se igrao u blizini obale
Dvogodišnji dečak u Ugandi preživeo napad nilskog konja: Životinja zgrabila mališana dok se igrao u blizini obale - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Dvogodišnji dečak preživeo je napad nilskog konja u blizini svoje kuće na jugozapadu Ugande, objavio je danas Bi-Bi-Si (BBC). 

Kako se navodi, dečak Iga Pol igrao se u blizini obale jezera Edvard kada ga je napao nilski konj. 
Policija je saopštila da je nilski konj zgrabio mališana i progutao polovinu njegovog tela, a da je jedan lokalni stanovnik uspeo da odbije nilskog konja bacajući na njega kamenje.

Službe Ugande nadležne za divlje životinje osporile su taj izveštaj, rekavši za Bi-Bi-Si da je dečak bio napadnut, a ne progutan.

Policija je navela da je nakon napada, koji se dogodio 4. decembra, mališan odvezen u obližnji medicinski centar gde mu je ukazana pomoć zbog zadobijenih povreda, a da je kasnije prebačen u bolnicu Bvera, gde je dobio vakcinu protiv besnila iz predostrožnosti.

Policija je saopštila da je to bio prvi put da je nilski konj izašao iz jezera i napao nekoga. Međutim, procenjuje se da te životinje, koje mogu da teže do 1,5 tona, ubijaju oko 500 ljudi godišnje u Africi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin