Život

Karneval u Riju vraća se u punom sjaju ovog meseca, očekuje se rekordna zarada

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2023

-

17:20

Karneval u Riju vraća se u punom sjaju ovog meseca, očekuje se rekordna zarada
Karneval u Riju vraća se u punom sjaju ovog meseca, očekuje se rekordna zarada - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni karneval u Rio de Žaneiru ponovo će ovog meseca biti održan u punom sjaju, a očekuje se da će doneti gotovo milijardu dolara zarade, što bi bio rekord svih vremena.

Nakon pandemije i ograničenja iz prethodnih godina, ulice drugog po veličini brazilskog grada ponovo će biti mesto razuzdanih zabava, dok će tradicionalne škole sambe prodefilovati kroz gradski "sambadrom", preneo je Rojters.

 

S obzirom na to da je najgori deo pandemije završen, predviđa se da će godišnja proslava oboriti rekorde u sektoru turizma i usluga, što bi moglo da nadomesti deo gubitaka iz prethodnih godina.

"Sasvim smo spremni da dočekamo sve koji dolaze iz celog sveta, a verujemo da će privreda generisati blizu rekordnih milijardu dolara samo tokom karnevala", rekao je predsednik kompanije Riotur Roni Agujar i dodao da se očekuje oko 80.000 turista iz inostranstva, što bi bilo oko 25.000 više nego u poslednjoj godini pre pandemije.

Najavljuje se da će preko 150 karnevalskih uličnih grupa ("blokova") ovladati ulicama Rio De Žaneira od 18. do 21. februara, ali će proslave potrajati tokom celog meseca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin