Život

Harli iz 1908. najskuplji motocikl ikada prodat na aukciji

Komentari

Autor: AP

12/02/2023

-

23:52

Harli iz 1908. najskuplji motocikl ikada prodat na aukciji
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Redak motocikl Harli-Dejvidson proizveden 1908. godine postao je najskuplji motocikl ikada prodat na aukciji, prema podacima koje je prikupio veb-sajt koji prati prodaju starih motocikala, prenosi AP.

Nazvan od milja  "Trakasti rezervoar", Harli Dejvidson je zabeležen na vintagent.com kao ekponat prodat za 935.000 dolara nakon aukcijskih nadmetanja prošlog meseca u Las Vegasu, preneo  je u petak The Milvaukee Journal Sentinel. 

Motocikl je nazvan Strap Tank jer su njegovi rezervoari za ulje i gorivo pričvršćeni za ram pomoću niklovanih traka. Veruje se da je ovaj motocikl jedan od samo 12 takvih modela na svetu. 

AP/David Zalubowski

 

Model koji ima rezervoar sa trakom iz 1907. prodat je za 715.000 dolara , ali nije koštao toliko kao rekordni iz 1908. jer nikada nije restauriran.

Motocikl koji je oborio rekord je imao mnogo svojih originalnih delova, što ga čini još ređim, rekao je Greg Arnold, menadžer odeljenja za motocikle u Mecum Auctions. 

„Dobro smo ga prodali jer je Harli  daleko najpoznatiji američki brend motocikala, tako da smo imali osećaj da će dobro proći na aukciji, ali nema sumnje da ste oduševljeni kada prodate najskuplji motocikl ikada“, rekao je Arnold.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin