Život

Navijači u Portoriku oborili Ginisov rekord u broju ofarbanih plavušana: Što više plave kose, bićemo ujedinjeniji

Komentari

Autor: AP

14/03/2023

-

23:09

Navijači u Portoriku oborili Ginisov rekord u broju ofarbanih plavušana: Što više plave kose, bićemo ujedinjeniji
Navijači u Portoriku oborili Ginisov rekord u broju ofarbanih plavušana: Što više plave kose, bićemo ujedinjeniji - Copyright Tanjg/AP Photo/Alejandro Granadillo

veličina teksta

Aa Aa

Portoriko je u petak oborio Ginisov svetski rekord za najviše navijača sa ofarbanom kosom.

192 muškarca postali su plavušani kako bi podržali tim svoj tim sa američke teritorije koji se bori za pobedu na Svetskom bejzbol klasiku nakon što je završio dva puta kao drugoplasirani. 

Prvo su igrači ofarbali kosu u plavo 2017. uoči velikog finala a onda je krenula euforija i među navijačima zbog koje su u Portoriku apoteke i prodavnice kozmetike ostale bez boje za kosu.

Tanjg/AP Photo/Alejandro Granadillo

 

Turnir se obično održava svake četiri godine, ali ga je pandemija odložila za dve godine što znači da šest godina nije bilo farbanja, prenosi AP.

Mnogi Portorikanci su bili željni da vide da li će se trend nastaviti. Igrači su se i ove godine  ponovili tradiciju, a ljudi na ostrvu sa izuzetno tamnom kosom  odgovorili su platinasto plavim, prljavoplavim, pa čak i nagorelim narandžastim pramenovima i bradama da pokažu svoju podršku.

"Što više plave kose, bićemo ujedinjeniji kao narod“, rekao je fotograf Migel Rodrigez Kamilo dok je čekao da mu tamna kosa promeni boju. 

Tanjg/AP Photo/Alejandro Granadillo

 

Sudija Ginisovog svetskog rekorda Natalija Ramirez primetila je da je nekolicina njih diskvalifikovana jer su već imali belu ili sedu kosu. 

„Ako zaista ne vidite promenu, to se ne računa“, rekla je ona.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin