Život

Trojica mladića uhapšena u Južnoj Africi zbog krađe velikog krokodila: Vezali ga konopcem i ostavili u napuštenoj kući

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2023

-

19:50

Trojica mladića uhapšena u Južnoj Africi zbog krađe velikog krokodila: Vezali ga konopcem i ostavili u napuštenoj kući
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trojica muškaraca uhapšena su Južnoj Africi zbog krađe nilskog krokodila dugog 2,5 metara, vrednog oko 1.300 dolara, saopštila je danas policija.

Krokodil se nalazio na farmi u severozapadnoj provinciji, a veruje se da su lica koristila kamionet da odvezu životinju sa farme krokodila u oblasti Hartbisfontejn, na oko 200 kilometara zapadno od Johanesburga, preneo je Rojters.

Krokodil je pronađen vezan konopcem i žicom u napuštenoj seoskoj kući, a mladići, starosti između 20 i 35 godina, prekrili su ga granama drveća u pokušaju da ga sakriju, saopštila je policija, koja je potom pronašla i kamionet.

Muškarci su uhapšeni prošle nedelje i trebalo bi danas da se pojave pred. Policija istražuje kako su uspeli da izvuku velikog krokodila sa farme, koja je imala sigurnu ogradu, rekla je portparol policije pukovnik Adel Majburg.

"Postavlja se pitanje kako su izvukli ovu životinju, jer to ni u kom slučaju nije beba krokodila", navela je ona.

Dodala je da je krokodil bio jako dehidriran kada ga je pronašao tim policajaca i službenika za zaštitu životinja, koji su sa saopštili da je životinja potom vraćena pravom vlasniku.

Majburg je napomenula da je motiv krađe još uvek pod istragom, ali delovi tela krokodila poput kože, noktiju i zuba imaju vrednost i da su ljudi možda planirali da ubiju životinju i prodaju njene delove.

Iako Južna Afrika ima problema sa krivolovom, krokodili obično nisu meta zbog toga što su opasni. 

Komentari (0)

Magazin