Život

Princ Hari izgubio postupak na sudu vezan za privatnu policijsku zaštitu u Velikoj Britaniji

Komentari

Autor: Variety

23/05/2023

-

13:45

Princ Hari izgubio postupak na sudu vezan za privatnu policijsku zaštitu u Velikoj Britaniji
Tanjug/AP/Andy Stenning - Copyright Tanjug/AP/Andy Stenning

veličina teksta

Aa Aa

Princ Hari izgubio je priliku da pokrene pravni spor oko plaćanja privatne policijske zaštite u Velikoj Britaniji. Vojvoda od Saseksa ranije nije uspeo da privatno angažuje članove britanske policije za ličnu zaštitu, nakon što su odlukom da on i njegova žena Megan Markl "odstupe" od statusa radnih članova kraljevske porodice izgubili pravo na policijsku zaštitu o trošku države. 

Hari je nudio da sam plati te usluge, ali je komitet koji odlučuje o tome da li je policijska zaštita potrebna javnim ličnostima ocenila da bi bio "opasan presedan" dozvoliti ljudima da praktično koriste pripadnike policijskih snaga kao privatne telohranitelje, poručio je pravni tim Ministarstva unutrašnjih poslova Britanije.

Međutim, Harijevi advokati tvrdili su da komitet nije imao nadležnost da donese takvu odluku i zato su zatražili sudsku reviziju odbijenice. Sudija Džastis Čembrlen sada je naložio zaustavljanje tog procesa i utvrdio da je odluka bila u nadležnosti komiteta, prenosi Variety.

Ipak, princ Hari još nije završio sa poslovima na britanskim sudovima, budući da je pokrenuo tužbe protiv nekoliko medijskih kuća u svojoj domovini, tvrdeći da su nezakonito prikupljale privatne podatke o njemu i njegovoj supruzi Megan Markl.

Takođe, tužio je i list "Mail on Sunday" zbog navodno "klevetničkog" teksta o njegovim pokušajima da plati privatno obezbeđenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin