Život

Gradski savet Los Anđelesa privremeno odložio rušenje doma Merilin Monro

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2023

-

21:27

Gradski savet Los Anđelesa privremeno odložio rušenje doma Merilin Monro
Vili Merilin Monro u Los Anđelesu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon jednoglasnog izjašnjavanja u Gradskom savetu Los Anđelesa, privremeno je odloženo rušenje doma američke glumačke ikone Merilin Monro u Brentvudu, otmenom delu Los Anđelesa.

Članica saveta Trejsi Park žurila je da spase poslednju rezidenciju Merilin Monro nakon što je u sredu saznala da je vlasnik, ''Glori of the Snou Trast'', zatražio dozvolu za rušenje kultne španske kolonijalne rezidencije, preneo je "LA tajms".

"Moj tim i ja krenuli smo odmah u akciju...ali, nažalost, Odeljenje za građevinarstvo i bezbednost je izdalo dozvolu za rušenje pre nego što smo moj tim i ja mogli u potpunosti da intervenišemo i rešimo ovo pitanje", rekla je Park na konferenciji za novinare neposredno pre sednice Gradske skupštine u petak.

Članica saveta 11. okruga imala je crveni karmin i stilizovala je svoju kratku plavu kosu u stilu Merilin Monro dok je održala strastveni govor najavljujući da će podneti predlog za pokretanje razmatranja statusa doma američke glumice kao istorijskog spomenika kulture, piše "LA tajms".

"Ovde sam danas sa vama kao čuvar distrikta koji je dom konačne rezidencije Merilin Monro. Danas sam ovde i kao branilac bogate istorije i nasleđa našeg grada", rekla je Park.

Predlogom koji je predočen savetu traži se hitna akcija na pokretanju razmatranja da dom bude gradski istorijsko-kulturni spomenik. Dalje je navedeno da to neće lišiti vlasnika imovine bilo kakvih prava, ali je istaknuto da treba proceniti istorijske i kulturne vrednosti imovine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin