Novosti

Turistička ponuda Beograda od sutra na sajmu turizma u Istanbulu

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2024

-

09:28

Turistička ponuda Beograda od sutra na sajmu turizma u Istanbulu
Turistička ponuda Beograda od sutra na sajmu turizma u Istanbulu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ponuda Beograda u segmentu visoke kategorije turizma biće predstavljena na sajmu turizma EMITT u Istanbulu koji se otvara sutra i traje do 9. februara, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB) pod čijim okriljem se turistička ponuda Beograda predstavlja poslovnoj javnosti i predstavnicima turističke privrede iz celog sveta.

Uz mogućnosti putovanja u našu zemlju koje će predstaviti nacionalna avio kompanija Er Srbija, u fokusu promocije biće nastupajuća svetska izložba EXPO 2027 u Beogradu, zatim opcije za organizaciju najvećih poslovnih događaja u renoviranom Sava Centru, najvećem poslovnom kompleksu u regionu.

Privredne komore Srbije i Vojvodine partneri su TOB i ove godine u nastupu prema tržištu Turske koje se smatra izuzetno značajnim za turistički, ekonomski i privredni promet naših zemalja.

Komore će predstaviti svoje poslovanje na zajedničkom štandu, zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije, Er Srbijom, i lokalnim turističkim organizacijama Niš, Kraljevo i Novi Pazar.

Na sajmu će se predstaviti i nekoliko hotela i turističkih agencija iz naše zemlje.

"Beograd se poslednjih godina profiliše kao destinacija sa ponudom za visoko platežne goste. Hoteli visoke kategorije, restorani sa preporukama renomiranog Michelin vodiča, usluga koja se kreira za individualnog gosta, elementi su takozvanog luks segmenta koji je izuzetno važan za svaku destinaciju", rekao je direktor TOB Miodrag Popović.

Turistička organizacija Beograda više od 10 godina nastupa na sajmu EMITT koji važi za jedan od najvažnijih sajmova turizma u svetu i dobitnik je brojnih nagrada, kao što su nagrada za najprofesionalniji štand, za najbolju prezentaciju, prošle godine i za deceniju partnerstva, a najava ovogodišnjeg učešća Beograda objavljena je na prvoj strani oficijalnog sajta sajma.

Za TOB, EMITT će ove godine biti prilika za uspostavljanje direktne saradnje sa najvažnijim turskim influenserima u ovoj godini koji imaju otvoren poziv da budu deo velike ovogodišnje onlajn kampanje za promociju luksuznog segmenta turističke ponude Beograda, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da u redovnom saobraćaju, Er Srbija leti do tri grada u Turskoj, iz Beograda do Ankare, Istanbula i Izmira, kao i iz Niša i Kraljeva do Istanbula.

Letovi Er Srbije između Beograda i Istanbula obavljaju se do 16 puta nedeljno, dok se iz Niša i Kraljeva realizuju po dva leta nedeljno. Tokom letnjih meseci, Er Srbija će u čarter saobraćaju leteti iz Beograda do Antalije, Bodruma i Dalamana, kao i iz Niša do Antalije.

Kada je reč o broju turista iz Turske u Beogradu, iz TOB navode podatke prema kojima su turski turisti sa 145.159 dolazakala lane bili na ubedljivom prvom mestu i na drugom po broju noćenja od 335.502.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja