Novosti

Nisu ni Karibi ni Havaji: Turisti su izabrali tri najlepše plaže na svetu i sve su u Evropi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/02/2024

-

18:15

Nisu ni Karibi ni Havaji: Turisti su izabrali tri najlepše plaže na svetu i sve su u Evropi
Praia da Falésia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prema ocenama turista, prestižni Tripadvajzor je odabrao tri najlepše plaže na svetu. Anketa je pokazala da se sva tri odmarališta nalaze na evropskim obalama. 

Iako je još uvek kalendarski zima, mada će vas dnevne temperature apsolutno demantovati čim zakoračite napolje, neminovno je da će priroda uskoro početi da se budi, a oni kojima su japanke i šorcevi bliže srcu nego kape i skafanderi, na pravom su mestu.

Iako su neke destinacije na Pacifiku uvek popularne među turistima, ovog puta, popularna egzotična mesta nisu prva na mapi učesnika. 

Tripadvajzor je izdvojio tri najlepše plaže za prolećnu sezonu koja nam se bliži, a prema glasovima turista sve tri se nalaze u Evropi, istiskujući višegodišnje popularne Karibe sa tih mesta, što je znak da su neki putnici željni drugačijih odmarališta. 

Praia da Falesia (Portugalija)

"Praia da Falesia", smeštena je u srcu regiona Algarve u Portugaliji, i zvanično je najbolja plaža na svetu.  

Plaža na obali Portugala osvojila je prvo mesto, očaravši posetioce pejzažima belog peska i strmih narandžastih litica naslonjenih na Atlantski okean.

Ono što izdvaja plažu "Praia da Falesia" jeste njena netaknuta obala. 

Osim toga, pored plaže se nalazi park prirode koji štiti njeno besprekorno izdanje, nudeći utočište lokalnoj flori i fauni.

Plaža se proteže skoro šest kilometara, a u blizini se nalazi nekoliko odmarališta, hotela i klubova. 

Spiaggia dei Conigli (Italija)

Ova skrivena plaža koja se nalazi na obali Lampeduze zauzela je drugo mesto na Tripadvajzorovoj listi najboljih plaža, a pozanta je  kao popularno mesto za ronioce koji uživaju u podvodnim ekosistemima.  

Nazivaju je i "zečja plaža", a do nje je moguće doći jedino čamcem ili pešice putem kratke staze. 

Iako je nije jednostavno pronaći, trud se definitivno isplati, jer oni najuporniji budu nagrađeni najbistrijom vodom i mekim peskom. 

Zbog sanjivo belog peska i azurno plave vode, plaža i njen prirodni rezervat se često porede sa onima na Karibima.

Ovo je jedna od retkih plaža u Italiji na kojoj možete posmatrati retku vrstu kornjača "Caretta Caretta" kako izlaze na obalu da polažu svoja jaja, a ako budete imali sreće možda ugledate i kako se mlade kornjače izležu.

La Concha Beach (Španija)

Na trećem mestu Tripadvajzorove liste najboljih plaža nalazi se španska "La Concha Beach " u San Sebastijanu koja je poznata i kao jedna od najfotografisanijih urbanih plaža u Evropi.
Poznata po svojoj prirodnoj lepoti i živoj atmosferi, smeštena je duž živopisnog zaliva La Konča.

Plaža je bogata belim peskom, tirkizno plavom vodom, što je čini popularnom destinacijom za lokalno stanovništvo i turiste.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja