Novosti

Šetnja kroz istoriju Srbije: Kraljevski kompleks na Dedinju ponovo otvoren za turiste

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

14/05/2024

-

14:55

Šetnja kroz istoriju Srbije: Kraljevski kompleks na Dedinju ponovo otvoren za turiste
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Turistička organizacija Beograda ponovo organizuje posete Kraljevskom kompleksu i to svake subote u 9.30 i 12.30 časova. 

Ulaznica od 1.500 dinara kupljena u Info centru Turističke organizacije Beograda uključuje organizovani autobuski prevoz od Trga Nikole Pašića do Kraljevskog kompleksa, kao i pratnju stručnog vodiča. Broj posetilaca u grupi je ograničen na najviše 30.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarinea svečano su danas otvorili turističku sezonu za 2024. godinu i pozvali sve zainteresovane da se pridruže obilascima koje organizuje Turistička organizacija Beograda.

"Kraljevski kompleks je posebno mesto, bogato istorijom i nasleđem mojih predaka. Želim da ljudi u Srbiji i svetu mogu da vide i osete istoriju i tradiciju koju ima naš porodični dom. Veoma je važno da se to prenese na naše mlađe generacije. Ako se ne ponosimo svojom slavnom prošlošću, ako mi ne negujemo i ne prenosimo dalje saznanja i činejnice, niko drugi to neće učiniti umesto nas. Organizovani turistički obilasci su najbolja porilika da se vidi ovo prelepo mesto, oseti naša slavna prošlost i nauči nešto novo, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda istakla je da je Kraljevski kompleks jedna od najvećih turističkih atrakcija Beograda. 

"Dvorski kompleks je jedan od najposećenijih programa, koji su i dobar način da se naši građani podsete, a strani upoznaju sa istorijom Srbije Beograda", rekla je Stanković.

U pratnji profesionalnog turističkog vodiča, turisti će uživati u obilasku Kraljevskog dvora, Belog dvora, Kraljevske kapele Svetog Andreja Prvozvanog i Kraljevskog parka.

Turiste će, kada im to obaveze budu dozvoljavale, dočekivati Prestolonaslednik i princeza.

Komentari (0)

Putovanja