Novosti

Gradonačelnik Rima najavio više hiljada novih taksi vozila na ulicama prestonice

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2024

-

22:12

Gradonačelnik Rima najavio više hiljada novih taksi vozila na ulicama prestonice
Gradonačelnik Rima najavio više hiljada novih taksi vozila na ulicama prestonice - Copyright Printscreen Youtube/Walks Inside Rome

veličina teksta

Aa Aa

Nakon 18 godina čekanja, Rim će konačno dobiti hiljade novih taksija, rekao je danas gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri.

On je naglasio da će tako biti okončana velika nestašica taksista, što je redovno ostavljalo turiste i lokalno stanovništvo da dugo čekaju na prevoz, preneo je Rojters.

Rim i drugi italijanski gradovi imaju mnogo manje taksija od mnogih sličnih evropskih gradova, delom i zato što se moćni taksi lobiji opiru pokušajima da se poveća njihov broj ili da u potpunosti prihvate dolazak konkurenata, kao što je Uber.

Međutim, Gualteri je rekao Rojtersu da će njegova kancelarija sledećeg meseca raspisati tendere za 1.000 novih taksi licenci i 2.000 novih Uber dozvola koje će biti aktivne do decembra kada počne Sveta godina rimokatolika.

Trenutno, Rim ima samo 7.800 taksi vozila, bez novih dozvola izdatih od 2006. godine i dodatnih 1.000 privatnih automobila za iznajmljivanje.

Nasuprot tome, London ima oko 19.000 taksija, plus 96.000 privatnih vozila za iznajmljivanje, prema podacima iz 2020. godine, dok Pariz ima 18.500 taksija i najmanje 30.000 dozvola za privatna vozila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja