Novosti

Ministarka Matić: Pandemija koronavirusa uticala na turizam u Srbiji

Komentari

Autor: FoNet

19/10/2021

-

18:01

Ministarka Matić: Pandemija koronavirusa uticala na turizam u Srbiji
Vozić u Vrnjačkoj Banji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je pandemija virusa korona uticala na pozitivne turističke rezultate Srbije.

Od maja do kraja avgusta smo imali sjajnu epidemiološku situaciju, zbog čega su mnogi stranci koristili Srbiju za putovanja u druge zemlje. Omogućili smo vakcinaciju protiv virusa korona stranih državljana, ne samo iz regiona, rekla je Tatjana Matić u razgovoru sa članovima Američke komore.

Matić je navela podatak da je turistička industrija Srbije rekordne 2019. zabeležila 10 miliona prenoćišta i oko 3,6 miliona stranih posetilaca, dok je ove godine registrovano skoro 9,5 miliona prenoćišta i oko 2,2 miliona stranih turista.

"Domaći turuisti čine 51 odsto ovogodišnjeg turističkog prometa, ali je povećan broj dana koje stranci provode u Srbiji", izjavila je Tatjana Matić.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Prema njenim rečima, Tržišna inspekcija je ostvarila ogroman napredak, pre svega, kako kaže, zbog dodatne obuke kadra.

"Rad Tržišne inspekcije je mnogo efikasniji, tehnološki se dosta napredovalo, uz dodatnu obuku kadrova, neophodnu zbog nelegalne trgovine na internetu", izjavila je Tatjana Matić.

Ona je rekla da se nastavlja rad na jačanju ljudskih kapaciteta, jer su najslabija karika. Dolaze nove snage, prijemčivije za nove načine kontrole, jer ljudi koji se bave prevarama svakodnevno rade na novim vidovima nelegalne trgovine

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja