Novosti

10 najpopularnijih sela na društvenim mrežama: Grčko letovalište na prvom mestu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Uswitch

27/10/2021

-

07:19

10 najpopularnijih sela na društvenim mrežama: Grčko letovalište na prvom mestu
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Seoska naselja popularne su turističke destinacije, a o tome svedoče i objave na društvenim mrežama sa mnogih malih i mirnih letovališta širom sveta. Kompanija Uswitch.com istraživala je koja su to sela najpopularnija na društvenim mrežama, prvenstveno na Instagramu i Pinterestu. 

Analizom 40 različitih lokacija u svetu, Uswitch je uspeo da rangira top 10 najpopularnijih sela širom sveta od kojih je na prvom mestu završilo grčko naselje Ija smešteno na Santoriniju.

Ta turistička destinacija pojavila se na društvenim mrežama Instagram i Pinterest 1,612,671 put.

Predstavljamo listu 10 najlepših sela na svetu prema društvenim mrežama.

1. Ija, Grčka

Santorini važi za jedno od najluksuznijih letovališta na svetu, te nije iznenađenje da je malo naselje na severu tog ostrva kog krase bele kuće i autentičan grčki duh završilo na prvom mestu ove liste sa preko milion i po pojavljivanja na društvenim mrežama.

Pixabay

 

2. Zaliv Halong, Vijetnam

"Tamo gde se zmaj spušta u more", mogao bi da bude prevod ovog naselja u Vijetnamu na obali Južnog kineskog mora. Zaliv Halong obuhvata više od 3.000 ostrva, ostrvaca, morskog stenja i pećina, a destinacija je popularna po karakterističnoj visokoj steni nedaleko od obale. Ovo naselje zavšilo je na drugom mestu sa ukupno 1,168,018 pojavljivanja na Instagramu i Pinterestu.

Pixabay

 

3. Gorema, Turska

Iako naziv ovog naselja možda ne zvuči poznato za regiju u kom se nalazi su sigurno već svi čuli. Naime, putnici koji su željni prelepog pogleda balona u Kapadokiji obično odsedaju u Goremi, stenovitom gradiću koji se, prema ovom istraživanju na društvenim mrežama pojavio 1,129,300 puta.

Pixabay

 

4. Halštat, Austrija

Mesto, koje kao da je izašlo iz bajke braće Grim, nalazi se na obali istoimenog jezera na jugu Austrije. Zbog autentične atmosfere, jedinstvene arhitekture i Alpa koji okružuju kako jezero tako i ovo selo, slika Halštata obično može da se pronađe u turističkim brošurama Austrije, ali i na društvenim mrežama. Na ovoj listi je završio na četvrtom mestu sa 799,213 pojavljivanja.

Pixabay

 

5. Mišon Bič, Australija

Palme, žuti pesak i plavi horizont, zapravo "raj na zemlji" može da opiše ovo malo naselje u Kvinslendu, Australiji. Fotografije sela na obali mora pojavile su se 608,796 puta na društvenim mrežama.

Pixabay

 

6. Vanaka, Novi Zeland

Novi Zeland poznat je po svojoj upečatljivoj prirodi širom sveta, a naselja Vanaka okružuju upravo zelenilom prekriveni vrhovi, potpuno jedinstvena priroda koja mnoge očarava na društvenim mrežama sa 566,714 pojavljivanja.

Pixabay

 

7. Vernaca, Italija

Država u obliku čizme ispunjena je izuzetno popularnim turističkim destinacijama, a posebno malim simpatičnim naseljima koja se često pojavljivaju na društvenim mrežama. Ipak, na sedmom mestu ove liste našla se Vernaca smeštena na severozapadu države sa ukupnim rezultatom od 493,134 pojavljivanja.

Pixabay

 

8. Širakava-go, Japan

Širakava-go je japansko planinsko naselje koje se prostire u, nekada potpuno divljem i neistraženom regionu u centru Japana. Zbog prirodnog okruženja ovog područja, sa visokim planinama i obilnim snežnim padavinama, interakcija sa susednim regionima bila je ograničena. Međutim, time su stvoreni i uslovi za razvoj jedinstvenih kulturnih običaja zbog čega je danas ovo selo veoma atraktivna turistička destinacija i čuvar tradicije. A o tome koliko je popularna za turiste svedoči i činjenica da se na društvenim mrežama Instagram i Pinterest slika iz ovog kraja pojavila 256,681 put.

Pixabay

 

9. Tobermori, Velika Britanija

Tobermori je malo naselje na škotskom ostrvu Mal, koje je postalo jedno od glavnih destinacija za posmatranje divljih životinja u Velikoj Britaniji. Hiljadama ljudi ovo ostrvo je privlačno upravo zbog retkih vrsta ptica i drugih životinja koje ga naseljavaju, ali očigledno ih po dolasku podjednako oduševi "šareno" naselje Tobermori koje se 119,875 pojavilo na društvenim mrežama, prema istraživanju.

Pixabay

 

10. Furnas, Portugal

Azorna ostva u Atlantskom okeanu, koja pripadaju Portugalu imaju specifičnu vegetaciju i više podsećaju na tropska ostrva izgledom. Furnas se nalazi na istočnoj strani ostrva Sao Migel, a poznat je po pet otvorenih bazena koji su topli izvori vode. Neobična para interesantna je turistima, te je ovo naselje osvojilo deseto mesto na listi sa 107,998 pojavljivanja.

Pixabay

 

 

 

 

Komentari (0)

Putovanja