Novosti

Kuća teta Ete iz Mađarske svakog Božića pretvori se u zimsku zemlju čarolija: "Lepo je videti radost u očima posetioca"

Komentari

Autor: Euronews

20/12/2021

-

07:15

Kuća teta Ete iz Mađarske svakog Božića pretvori se u zimsku zemlju čarolija: "Lepo je videti radost u očima posetioca"
Kuća teta Ete iz Mađarske svakog Božića pretvori se u zimsku zemlju čarolija: "Lepo je videti radost u očima posetioca" - Copyright Facebook.com/Eta néni háza

veličina teksta

Aa Aa

Mađarica po imenu Etelka Jožefne Kajdači – lokalno poznata kao "teta Eta" – posle godinu dana ponovo je otvorila svoju "zemlju zimskih čarolija". Smeštena u malom mađarskom gradu Dabaš, u blizini Budimpešte, kuća je postala atrakcija, privlačeći posetioce iz svih krajeva države i šire.

Teta Eta je počela da postavlja ukrase pre 10 godina, kako bi obradovala svoje unuke, ali prošle godine nije mogla za javnost da otvori svoju kuću i baštu zbog pandemije. Sada ima gotovo duplo više novih ukrasa, uključujući pevajućeg Deda Mraza, svetlućeg irvasa i nekoliko kilometara novogodišnjih lampica.

Sva deca i unučad tetke Ete neumorno su radili poslednje dve nedelje da bi osigurali da je svaka poslednja lampica na mestu. Njihovi napori nisu bili uzaludni, jer posetioci dolaze čak i iz Francuske da bi pogledali kuću. A magičnu atmosferu ne čine samo lampice i ukrasi već i šarm same teta Ete, koja svakodnevno dočekuje svoje goste od 16 do 20 časova, i služi ih svojim domaćim specijalitetima.

"Razgovaram sa svojim gostima. Uvek ih pitam odakle su. Lepo je videti radost u očima ljudi kada shvate da je vredelo doći ovde. Tad osetim da nisam radila uzalud", ističe Etelke za Euronews.

Porodica u dvorištu svake godine postavi i neukrašene novogodišnje jelke na koje posetioci mogu da postave svoje ukrase. Opština je čak pokrenula voz koji će pomoći posetiocima da stignu do ove aktrakcije, koja je otvorena za javnost do 2. januara 2022. godine.

Komentari (0)

Putovanja