Novosti

Zabrinuti zbog širenja omikron varijante: Izrael zabranio putovanja u SAD i još devet zemalja

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2021

-

09:41

Zabrinuti zbog širenja omikron varijante: Izrael zabranio putovanja u SAD i još devet zemalja
Tel Aviv - Copyright Tanjug/AP/Oded Balilty

veličina teksta

Aa Aa

Izrael je danas dodao Sjedinjene Države i još devet drugih država na svoju listu zemalja u koje je putovanje zabranjeno, navodeći kao razlog zabrinutost zbog širenja omikron soja korona virusa.

Prema najnovijoj odluci, koja stupa na snagu sutra u 22:00 časova po lokalnom vremenu, Izraelcima će biti potrebna posebna dozvola za let u SAD, koje su sada jedna od oko 50 zemalja u koje Izraelci ne mogu da putuju, prenosi agencija Rojters. Izraelski premijer Naftali Benet je u televizijskom obraćanju poručio da je Izrael kupio izvesno vreme brzim prelaskom na ograničenja putovanja kada je omikron prvi put otkriven prošlog meseca, ali da ono sada ponestaje.

Benet je predvideo i porast zaražavanja u roku od nekoliko nedelja. Na "crvenu listu" zemalja u koje je zabranjeno putovanje stavljene su SAD, Italija, Belgija, Nemačka, Mađarska, Maroko, Portugalija, Kanada, Švajcarska i Turska.

Izrael je zabeležio 134 potvrđena slučaja omikrona i još 307 sumnjivih slučajeva, saopštilo je izraelsko Ministarstvo zdravlja. U sklopu svog prvog odgovora na omikron, koji je prvi put otkriven u južnoj Africi i Hong Kongu, Izrael je 25. novembra zabranio ulazak strancima i uveo karantin od tri do 14 dana za Izraelce koji se vraćaju iz inostranstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja