Novosti

Pooštravanje mera u Hrvatskoj od ponedeljka: Nova organičenja za javna okupljanja

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2022

-

18:10

Pooštravanje mera u Hrvatskoj od ponedeljka: Nova organičenja za javna okupljanja
Pooštravanje mera u Hrvatskoj od ponedeljka: Nova organičenja za javna okupljanja - Copyright AP Photo/Darko Bandic

veličina teksta

Aa Aa

U Hrvatskoj će zbog porasta broja zaraženih koronavirusom od ponedeljka na snagu stupiti nove mere kojima se dodatno ograničavaju javna okupljanja, najavio je danas hrvatski ministar unutrašnjih poslova i predsednik Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović.

Prema novoj odluci, biće zabranjena javna okupljanja i događaji na otvorenom za više od 50 osoba, umesto dosadašnjih 100, a događaji sa kovid potvrdama i uz saglasnost lokalnih štabova ograničavaju se na 200 osoba, precizirao je Božinović na konferenciji za novinare.

Dodao je da se u zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja sa više od 25 osoba, umesto dosadašnjih 50, a ona uz kovida potvrde ograničavaju se na 100 osoba, prenosi Hina.

"Na privatnim okupljanjima biće moguce prisustvo 20 osoba, umesto 30 kao dosad, a na okupljanjima gde svi imaju kovid potvrde moći će da prisustvuje 50 osoba. Božinović je rekao da neće biti promena u radu ugostiteljskih objekata, ali da će biti pojačanih kontrola", rekao je Božinović.

Od ponedeljka će biti ograničen i broj gledalaca na sportskim takmičenjima, pa će u zatvorenom moći da bude popunjeno najviše 20 odsto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 odsto. Upotreba maski obavezna je bez obzira na posedovanje kovid potvrda na verskim, umetničkim programima, bioskopskim projekcijama i izložbama, kao i na sednicama predstavničkih tela.

Uvodi se i obaveza poslodavaca da organiziraju rad od kuće gde god je to moguće.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja