Novosti

Svaki treći Austrijanac neće putovati na odmor - kažu finasije glavni razlog

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2022

-

23:06

Svaki treći Austrijanac neće putovati na odmor - kažu finasije glavni razlog
Tanjug/AP/David Zalubowski - Copyright Tanjug/AP/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Nakon dve godine pandemije koronavirusa, u Austriji vlada veliko interesovanje za letovanja, ali jedna trećina stanovnika ne planira da otputuje, pokazuje istraživanje javnog mnjenja "Galup" instituta.

Letnji odmor planira 50 odsto ispitanika, jedna trećina njih već je rezervisala putovanje, 18 odsto se još nije odlučio, a ostatak neće ići na letovanje.

"U planiranju odmora, novac ove godine ima ključnu ulogu. Dok je poslednje dve godine samo jedna trećina Austrijanaca koji nisu želeli da putuju na letovanje navelo da su finansijski razlozi uzrok, ovaj put to kaže 53 odsto", objašnjava "Galup".

Udeo Austrijanaca koji žele na letovanje, a koji imaju manje novca za odmor nego pre korona krize, povećao se od prošle godine sa 25 na 33 odsto. Polovina onih koji putuju na letovanje otputovaće na samo nedelju dana, 25 odsto na dve nedelje, a 14 odsto i duže.

Više od polovine Austrijanaca koji planiraju letnji odmor želi da putuje u inostranstvo, a 88 odsto njih planira odmor u Evropi ili bliskom inostranstvu, dok svega 12 odsto želi da putuje na daleke destinacije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja