Novosti

Svetske avio-kompanije otkazuju letove ka Izraelu, bezbednost putnika i posade na prvom mestu

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2021

-

11:13

Svetske avio-kompanije otkazuju letove ka Izraelu, bezbednost putnika i posade na prvom mestu
Svetske avio-kompanije otkazuju letove ka Izraelu, bezbednost putnika i posade na prvom mestu - Copyright E-Stock/Miloš Zunjić

veličina teksta

Aa Aa

Britanska avio-kompanija "Britiš ervejz" otkazala je danas letove prema i iz Tel Aviva, postavši tako još jedna u nizu međunarodnih avio-prevoznika koji je prestao da leti za Izrael zbog eskalacije oružanih sukoba.


"Bezbednost i sigurnost naših kolega i klijenata su uvek naš glavni prioritet i nastavljamo da pažljivo nadziremo situaciju", saopšteno je iz "Britiš ervejza", a prenosi agencija Rojters.

Američke avio-kompanije "Junajted erlajns", "Delta erlajns" i "Amerikan erlajns" u sredu su otkazale sve letove između SAD i Tel Aviva.

U Izraelu su danas nastavljena najžešća neprijateljstva viđena u poslednjim godinama, navodi Rojters, i dodaje da Izrael priprema kopnene trupe duž granice sa Gazom, dok Hamas lansira rakete na jug Izraela.

Nemačka avio-kompanija "Lufthanza" i austrijska "Austrijan erlajns" obustavile su svoje današnje i sutrašnje letove iz Frankfurta, Beča i Minhena za Izrael, dok su američke avio-kompanije "Junajted erlajns" i "Delta" objavile da će njihovi letovi biti nastavljeni u subotu, prenosi izraelski portal "Haaretz".

Britanska avio-kompanija "Izidžet" je, međutim, saopštila da još uvek nije otkazala letove za Tel Aviv.

"Naravno da ćemo nastaviti da motrimo situaciju", izjavila je portparolka "Izidžeta".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja