Novosti

Nova pravila za ulazak u Grčku: Antigenski test za države sa zelene liste, bez testova za mlađe od 12 godina

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2021

-

21:56

Nova pravila za ulazak u Grčku: Antigenski test za države sa zelene liste, bez testova za mlađe od 12 godina
Nova pravila za ulazak u Grčku: Antigenski test za države sa zelene liste, bez testova za mlađe od 12 godina - Copyright EPA/GEORGI LICOVSKI

veličina teksta

Aa Aa

Državljani zemalja sa takozvane zelene liste na kojoj je i Srbija u Grčku će moći da uđu sa negativnim antigenskim testom, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias.

Kako je naveo deca do 12 godina starosti koja dolaze iz zemalja sa zelene liste moći će da uđu u Grčku bez negativnog PCR testa na korona virus.

 

Evropska unija vratila je u sredu Srbiju na zelenu listu. Nove mere u Grčkoj stupiće na snagu kada budu objavljene u službenom listu.

Kako podsećaju na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije, Srbija i Grčka potpisale su proletos dokument po kom je državljanima Srbije koji su vakcinisani protiv koronavirusa vakcinama dostupnim u Srbiji dozvoljeno da uđu u Grčku bez odlaska u karantin.

Potrebno je da imaju potvrdu o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) koju je izdao nadležni organ, a potvrda pored ličnih podataka treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza.

Oni koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa trebalo bi da obezbede negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, pri čemu su oslobođena deca do šest godina starosti, ili potvrdu o preležanom kovidu-19 u prethodnih dva do devet meseci pre putovanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja