Novosti

Grčka ostaje u top pet destinacija na kojima će većina Evropljana letovati

Komentari

Autor: ShengenVisaInfo

19/06/2022

-

22:06

Grčka ostaje u top pet destinacija na kojima će većina Evropljana letovati
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Evropljani i dalje biraju Grčku među prvih pet omiljenih destinacija, posebno oni koji planiraju da putuju u narednim mesecima, otkriva izveštaj Evropske komisije za putovanja (ETC).

Prema izveštaju, 73 odsto ispitanika planira da ode na odmor u narednih pet meseci, a 58 odsto njih pokazuje interesovanje za posetu drugim destinacijama što je sedam odsto više nego u prethodnom izveštaju, izveštava ShengenVisaInfo.

Grčka je četvrta najtraženija destinacija, sa 6,6 odsto Evropljana koji su rekli da planiraju da svoj sledeći odmor provedu u toj zemlji. Grčku sledi Hrvatska sa 5,6 odsto dok su na prva tri mesta Španija (10,2 odsto), Francuska (10,1), kao i Italija sa 9,6 odsto onih koji će ovde provesti odmor.

Osim toga, Grčka je omiljena destinacija za nemačke, britanske, francuske, poljske, austrijske i italijanske turiste, dok za holandske, španske, švajcarske i španske ova mediteranska zemlja još nije prvi izbor.

Podaci dalje pokazuju da odluka o destinaciji za odmor uključuje vremenske prilike, atraktivne ponude i manje gužve, dok je najviše interesovanje za boravak u prirodi za 19 odsto ispitanika, dok gastronomija i lokalni način života zanimaju 16 odsto Evropljana.

"Ohrabrujuće je videti da se sektor putovanja u Evropi snažno oporavlja, pružajući optimizam za uzbudljivo leto kada su u pitanju evropske destinacije", rekao je Luis Arauho, predsednik ETC.

Međutim, da bi se potpuno vratili na niove koji su bili pre pandemije, ostaju određeni izazov kao što je rastuća inflacija u velikoj meri, ističe Arauho.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja