Novosti

Mouzenidis Travel Greece otkazuje sva putovanja do 31.7.2021.

Komentari

Autor: tornosnews.gr, maktes.gr, euro2day.gr

23/06/2021

-

13:32

Mouzenidis Travel Greece otkazuje sva putovanja do 31.7.2021.
Mouzenidis Travel Greece otkazuje sva putovanja do 31.7.2021. - Copyright Unsplash; mouzenidis.com

veličina teksta

Aa Aa

Predstavništvo turističke agencije Mouzenidis Travel u Grčkoj konačno se oglasio na svojoj Fejsbuk stranici i obrazložilo privremeni prekid rada koji je uticao i na srpske turiste, kojima je lokalno predstavništvo moralo da okaže deo aranžmana od 18. do 26. juna. Sa istim problemom suočili su se turisti u Rusiji, Ukrajini i Rumuniji, gde se takođe nalaze ekspoziture ove kompanije. Međutim, u mejlu koji je danas stigao putnicima se navodi da Mouzenidis Travel Greece produžava obustavu rada od 27. juna do 31. jula 2021.

"Suspenzija kompanije u Grčkoj izazvana je tehničkim i zakonskim procedurama. Firma je u procesu prenosa nasledstva, vrednovanja imovine i prenosa klijenata i poslova na novu administraciju. Prekid pružanja usluge turistima u Grčkoj (i isključivo u Grčkoj) je privremena", napisali su.

foto: privatna arhiva

 

Grupacija takođe navodi da ruske agencije koje posluju pod brendom Mouzenidis Travel u Moskvi, Jekaterinburgu, Sankt Peterburgu i Rostovu na Donu, nastavljaju svoje aktivnosti i opslužuju turiste za sve ostale destinacije.

Povodom te situacije, beogradska agencija Mouzenidis travel, poslala je danas mejl onima koji su preko njih uplatili aranžmane, a u kojima se navodi da su putovanja otkazana, te da je agencija iz Srbije spremna da potraži pravdu pred sudom u Solunu tako što će podneti prijavu protiv Mouzenidis grupe iz Soluna.

Mouzenidis travel services doo, Srbija poziva sve putnike da se jave ili da dođu u kancelariju u ulici Kneza Miloša 84 Beograd kako bi zajedno pronašli najbolje rešenje za sve putnike, ali ih ujedn molio da budu realni i solidarni da bi zajedno pronašli rešenje kako niko od klijenata ne bi bio oštećen.

"Ponudićemo svakom svom klijentu dogovor i pokušati da pronađemo obostrano prihhvatljivo rešenje da im se u što kraćem roku nadoknadi šteta koju su pretrpeli. Za sve rezervacije koje ne podležu potvrdi o zamenskom putovanju možemo ponuditi rešenje prebačaja putnika preko drugog inopartnera u Grčkoj ili neku drugu destinaciju. Za putnike koji imaju potvrdu o zamenskom putovanju o načinu korišćenja iste, čekamo zvanični stav nadležnih institucija", navodi se u mejlu.

Pre samo dva meseca, tačnije 27. marta osnivač grupacije Boris Muzenidis preminuo je u Moksvi u 60. godini usled zatajenja srca koje je nastalo kao posledica koronavirusa. Kompaniju dalje preuzima njegov sin Joanis Muzenidis.

Kompanija u dugu od 70 miliona evra?

Sajt grčkih novina "Makedonia" maktes.gr, juče je preneo da je Mouzenidis Travel podneo zahtev za obustavu rada prvostepenom sudu.

"Finansijski zastoji izazvani pandemijom u turističkom sektoru 'bacili su na kolena' grupaciju koja nije mogla dalje nakon gubitka svog osnivača prošlog marta", navodi se u tekstu koji je jako uzdrmao grčku turističku industriju, posebno zato što ova grupacija ima najveći udeo na tržištu Rusije dok istovremeno deluje u mnogim srodnim sektorima.

Privatna arhiva

 

 

Portal euro2day.gr koji se poziva na poznavaoce prilika grčkog tržišta, prenosi da grupacija Mouzenidis "ima dug od 70 miliona evra" koji se "uglavnom tiče hotelskih kompanija u raznim delovima zemlje".

Još uvek nije poznato da li će posledice krize uticati samo na turističku agenciju ili će, i u kojoj meri, povući druge sektore grupacije Mouzenidis, koji takođe uključuju aviokompaniju Ellinair, mrežu od desetine hotela u Grčkoj i još sedam zemalja, kao i kompaniju za transport, upravljanje nekretninama, trgovinu, investicije, itd.

(priredila Tara Tomović)

 

Komentari (0)

Putovanja