Novosti

Šta ako izgubite platnu karticu tokom putovanja

Komentari

Autor: Promo

29/03/2023

-

15:46

Šta ako izgubite platnu karticu tokom putovanja
Šta ako izgubite platnu karticu tokom putovanja - Copyright Promo/UniCredit

veličina teksta

Aa Aa

Ako tokom putovanja ne želite da se opterećujete nošenjem novca sa sobom, već koristite kartice za plaćanje, jasno je da vam je jedna od najbitnijih stvari da je vaša kartica obezbeđena i sigurna. Međutim, pehovi se dešavaju – kartice se zaboravljaju, gube, ali se zaboravljaju i PIN brojevi, a da ne govorimo o tome koliko puta ste samo probili limit potrošnje koji ste sebi odredili za to putovanje.

Rešenje postoji i to ukoliko koristite mBanking aplikaciju UniCredit Banke Srbija.

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play Store, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije, omogućava trenutnu kontrolu platnih kartica, bilo kada i bilo gde. To podrazumeva: blokadu i deblokadu, isključivanje pojedinih kanala korišćenja, setovanje limita i uvid u PIN.

Ne mora se nužno desiti na putovanju, ali tada je verovatno najstresnije ukoliko se desi da izgubite svoju platnu karticu. Ipak, ne brinite, ukoliko koristite mBanking UniCredit Banke, vrlo lako karticu možete odmah isključiti ili blokirati. Ono što dodatno olakšava proceduru kada pronađete karticu, nije potrebno da odlazite u banku, već je možete odblokirati sami kroz aplikaciju.

Dodatno, kroz aplikaciju možete sami trenutno da onemogućite korišćenje debitne kartice na bankomatima ili pri kupovini (ATMs i POS).

Promo/UniCredit

 

Slično se možete osećati i ukoliko tek kada krenete na put ili stignete na destinaciju, shvatite da ste zaboravili da ponesete svoju karticu. Iako vas može uhvatiti panika, nema razloga za to ukoliko koristite mBanking UniCredit-a. Opcija mCash omogućava podizanje gotovine sa bankomata uz pomoć vaše mobilne aplikacije, tako da i u slučaju da nemate karticu kod sebe, nećete ostati bez novca. U okviru mBanking aplikacije možete proveriti i PIN ukoliko vam se desi da ga zaboravite.

Kako ne biste potrošili previše novca tokom putovanja, iskoristite opciju koja omogućava da pratite i upravljate svojim limitom potrošnje u realnom vremenu/trenutno. Tako nećete sebi dozvoliti da kupujete više nego što ste planirali, ali isto tako ćete moći da sagledate i da li vam je veći limit od potrošnje.

Aplikacija mBanking UniCredit Banke Srbija može biti vaš finansijski savetnik, prva pomoć prilikom blokiranja/deblokiranja kartice, ali i podsetnik za zaštitu životne sredine. Više detalja i sve načine na koje se mogu koristiti ove opcije možete pogledati na zvaničnoj internet prezentaciji banke.

Komentari (0)

Putovanja