Oko sveta

Tom Stuker je napravio "ludost" i kupio doživotnu kartu za United Airlines za 290.000 dolara - sada živi "u oblacima"

Komentari

Autor: HAK Revija/Euronews Srbija

22/02/2024

-

21:44

Tom Stuker je napravio "ludost" i kupio doživotnu kartu za United Airlines za 290.000 dolara - sada živi "u oblacima"
Tom Stuker je napravio "ludost" i kupio doživotnu kartu za United Airlines za 290.000 dolara - sada živi "u oblacima" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Putnik koji je najverovatnije prešao najviše kilometara avionom je poslovni konsultant iz Nju Džesija, Tom Stuker. Stuker je već preleteo više od 38,6 miliona kilometara. 

Iako Tom ustvari ne mora često da putuje zbog posla, 1990. godine je kupio doživotnu avionsku kartu za sebe i saputnicu. United Airlines je ponudio doživotnu kartu po ceni od 290.000 dolara, koja omogućava putovanja bez ikakvih ograničenja bilo kada i bilo gde. Stuker je bio jedan od malobrojnih ljudi, možda i jedini, koji su tu kartu kupili.

Od tada gotovo da živi na sedištu 1B u poslovnoj klasi United Airlinesa, koja mu je omiljena. Jednom prilikom je čak leteo 12 dana zaredom samo zbog toga što - voli da leti.

Stuker priznaje da voli putovanja, posebno u Australiju, ali takođe postoji i vrlo praktičan razlog za menjanje aviona - mogućnost sakupljanja nagradnih milja ili bodova vernosti koje može da iskoristi kod trgovaca povezanih sa United Airlinesom ili partnerskim kompanijama.

profimedia

 

Stuker kaže da mu je ova karta najbolja investicija u životu, jer zahvaljujući nagradnim miljama živi kao sultan - boravi u luksuznim hotelskim apartmanima širom sveta, uživa u dugim krstarenjima i vrhunskim jelima od Perta do Pariza.

Čak je koristio sakupljene milje da renovira kuću svog brata. Jednom prilikom je iskoristio svoje milje za poklon kartice supermarketa Walmart u vrednosti od 50.000 dolara u jednom danu. Za njega, putovanje se pretvorilo u vrstu posla - van sezone neprestano putuje sa suprugom, sa kojom je već imao više od 120 medenih meseci, kaže. A onda tokom  sezone otkupljuje milje kako bi uživao u dugim odmorima u luksuznim hotelima. A to sve ide na račun United Airlinesa. Sva ta putovanja bi ga koštala milione dolara, pa je njegova karta odavno isplaćena.

United Airlines više ne nudi sličnu akciju - ponudu doživotne karte. Logično.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja