Aktuelno

MUP: Zvonko Veselinović saslušan i poligrafski testiran zbog tvrdnji o novcu za likvidaciju inspektora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2023

-

18:06

MUP: Zvonko Veselinović saslušan i poligrafski testiran zbog tvrdnji o novcu za likvidaciju inspektora
Zvonko Veselinović - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Beogradu je danas obavila razgovor sa biznismenom Zvonkom Veselinovićem povodom tvrdnji smenjenog inspektora Slobodana Milenkovića da je Veselinović naručio i platio organizovanje njegovog ubistva i ubistva smenjenog inspektora Dušana Mitića, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da je Veselinović u pratnji advokata došao u prostorije Policijske uprave za Beograd i dao izjavu u vezi sa tim tvrdnjama, kao i da je prihvatio da se podvrgne poligrafskom testiranju.

Ističe se da je Veselinović prošao testiranje na kojem je negirao tvrdnje Milenkovića i naveo da ga i ne poznaje.

"O navedenom će u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu", dodaje se u saopštenju. 

Ranije je saopšteno iz advokatske kancelarije Tomanović, da je „za likvidaciju inspektora Slobodana Milenkovića već je plaćeno 500.000 evra“, a sumnja se, dodaje se, da je isto toliko plaćeno i za likvidaciju inspektora Dušana Mitića.

Mladen Magdelinić, advokat Zvonka Veselinovića, rekao je za „Blic“ da se Veselinović odazvao pozivu u svojstvu građanina.

„Zvonko Veselinović nema nikakve veze sa iznetim navodima Milenkovića. Dao je izjavu i zahtevao i poligrafsko ispitivanje. Odgovarao je na oko pedesetak pitanja i poligrafsko ispitivanje je trajalo prilično dugo. Prošao je poligrafsko testiranje, a nakon toga dao i službenu belešku“, rekao je advokat Veselinovića.

 

Komentari (0)

Srbija