Aktuelno

Advokat: Trojici Srba uhapšenih na KiM produžen pritvor za dva meseca

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2023

-

11:50

Advokat: Trojici Srba uhapšenih na KiM produžen pritvor za dva meseca
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Uhapšenim Srbima sa Kosova i Metohije Iliji Elezoviću, Zoranu Kostiću i Draganu Miloviću, koje tužilaštvo specijalnog suda tereti za krivično delo navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor za još dva meseca, rekao je advokat Predrag Miljković.

Miljković, koji je advokat Zorana Kostića, izjavio je za Tanjug da će uložiti žalbu u roku od 48 sati, jer smatra da određivanje pritvora nije urađeno u skladu sa zakonom.

Advokat je rekao da je produženje pritvora neosnovano isto kao što je bilo i određivanje samog pritvora, zbog toga što specijalno tužilaštvo nema dokaze koji potkrepljuju osnovanu sumnju.

To se, kako je naveo, jasno videlo iz zahteva za produženje, kada je tužilaštvo najavilo istražne radnje za koje su na sednici za određivanje pritvora rekli da su već obavljene.

"Odbrana smatra da specijalno tužilastvo, i u ovom, kao i u mnogim drugim predmetima, pritvor zahteva za svaki slučaj, a ne kako se to zakonski nalaže", rekao je Miljković.

Sva trojica Srba uhapšena su 20. septembra - Zoran Kostić ispred svoje kuće u Prilužju i od tada se nalazi u pritvoru u Podujevu, Ilija Elezović u Severnoj Mitrovici, a Dragan Milović, bivši pripadnik kosovske policije, u Zvečanu.

Osnovni sud u Prištini odredio je 21. septembra trojici Srba meru pritvora u trajanju do 30 dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija