Aktuelno

Koluviji privremeno oduzeta imovina na predlog Javnog tužilaštva za organizovani kriminal

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

11:23

Koluviji privremeno oduzeta imovina na predlog Javnog tužilaštva za organizovani kriminal
Predrag Koluvija - Copyright FoNet

veličina teksta

Aa Aa

Na predlog Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, prvooptuženom u slučaju “Jovanjica” Predragu Koluviji, pravosnažnim rešenjem suda, privremeno je oduzeta imovina. 

Njemu je privremeno oduzet stan od 91 kvadratnog metra na Zvezdari, četiri katastarske parcele u Irigu i katastarska parcela površine 51.795 m2 na kojoj se nalazi devet zgrada u Staroj Pazovi, navodi se u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Dodaju da je reč o objektima izgrađenim bez odobrenja za izgradnju i to: plastenik površine 9.268 kvadratnih metara, nova upravna zgrada bruto površine 522 m2, rasadnik površine 682 m2, trafo stanica od 22 kvadrata, upravna zgrada odnosno zgrada za smeštaj radnika površine 169 m2, zgrada nove portirnice bruto površine 40 kvadratnih metara, hladnjače površine 2.407 kvadrata, zgrada za smeštaj agregata od 40 m2 i staklenik (osam komada) površine 640 kvadrata.

Ovo tužilaštvo je sudu zahtev za privremeno oduzimanje podnelo 31. maja, a sud je taj zahtev 7. jula delimično usvojio.

Nakon žalbe, Apelacioni sud je potvrdio prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu. Koluviji se sudi u dva postupka, poznatijim kao Jovanjica i Jovanjica 2. U Jovanjici je optužen za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet oponih droga, a u Jovanjici 2 udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i za tri krivična dela falsifikovanje isprave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija