Aktuelno

Policija upozorila, pa rasterala demonstrante ispred Skupštine grada

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/12/2023

-

21:13

Policija upozorila, pa rasterala demonstrante ispred Skupštine grada
Policija upozorila, pa rasterala demonstrante ispred Skupštine grada - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, započeli su sa privođenjem lica koja su večeras pokušala nasilno da upadnu u zgradu Skupštine grada Beograda, saznaje Euronews Srbija. Akcija policije usledila je nešto pre 22 sata.

Kako saznajemo, u toku je hapšenje učinilaca krivičnih dela Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i Nasilnično ponašanje na sportskoj manifestaciji ili javnom skupu.

Kordon policijske brigade i Žandarmerije zatvorio je večeras prostor ispred Skupštine grada Beograda i potisnuo odatle okupljene demonstrante koji su nasilno pokušali da uđu u zgradu.

Pripadnici Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija  napravili su krug oko zgrade Skupštine grada i RIK-a, u Ulici kralja Milana i potisnula opkupljene ka Slaviji.

Euronews Srbija

 

Demonstranti su se povukli ka sporednim ulicama i ka Slaviji.

Poliicja je prethodno bacila suzavac iz zgrade Skupštine grada na demonstrante koji su večeras nasilno pokušali da uđu unutra.

Demonstranti su polomili vrata i nekoliko prozora na zgradi Skupštine Beograda i bacali su staklene flaše, kamenje i motke u pravcu vrata.

 

MUP pozvao demonstrante da se uzdrže od nasilja

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve učesnike večerašnjeg protesta u Beogradu, kao i organizatore tog skupa ispred liste "Srbija protiv nasilja" da poštuju zakone Republike Srbije, ne narušavaju javni red i mir i da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda kao i ostale štićene objekte.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i sačuvaće javni red i mir i bezbednost svih građana kao i njihove i imovine Republike Srbije, navodi se u saopštenju MUP.

''Napominjemo da je nasilni upad u štićeni objekat podleže krivičnoj odgovornosti i svako ko pokuša da nasilno upadne u institucije biće procesuirani u skladu sa zakonom. Podsećamo da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova 16. decembra, na sastanku sa predstavnicima liste 'Srbija protiv nasilja' upozorili da imaju saznanja da su planirani organizovani skupovi kao i nasilni upadi u institucije, a predstavnici liste 'Srbija protiv nasilja' garantovali su da do takvih incidenata neće doći'', dodaju iz MUP-a.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija