Aktuelno

Poznato u kakvom je stanju šest radnika koji su se otrovali u fabrici u Aleksincu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/01/2024

-

07:15

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Urgentni centar UKC u Nišu zbog masovnog trovanja od isparenja u fabrici "Magna" u Aleksincu, primljeno je šest osoba, svi su u stabilnom stanju i danas su svi pušteni kući, kažu za Euronews Srbija u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Tokom večeri i noći, a u vezi sa masovnim trovanjem od isparenja u fabrici u Aleksincu u Urgentni centar u UKC Niš ukupno je primljeno šest pacijeneta od toga četiri ženske osobe i dva muškarca", navode.

Kako dodaju, svi su dobili neophodnu terapiju i uzeta im je krv na analizu za toksikološki skrining. 

"Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure u UKC Niš radi dalje opservacije zadržane su ukupno tri osobe - dve pacijentkinje B.U. (45) i D.P. (47) i pacijent M.K. (29). Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni", dodaju.

Tokom dana i te tri osobe puštene su kući, rečeno je za Euronews Srbija.

Goran Vidić, direktor Opšte bolnice u Aleksincu rekao je da su u tu bolnicu primljene 104 osobe i da su četiri zadržane na odeljenju, ali da su dobro i da će verovatno danas biti pušteni kući

Podsetimo, sinoć oko 20 sati u fabrici "Magna" u Aleksincu došlo je do trovanja radnika, a prema prvim informacijama čak 35 njh se javilo u Dom zdravlja sa simptomima trovanja i mučninom.

Policijska uprava u Nišu saopštila je da su svi radnici iz aleksinačke fabrike evakuisani, a da je u toku utvrđivanje okolnosti nesreće. Načelnik 

Kako nezvanično saznajemo, do trovanja je došlo dok su radnici postavljali podne obloge.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija