Aktuelno

Međunarodna banda otmičara uhapšena u Mladenovcu: Kidnapovali dve osobe, a od porodica tražili 300.000 evra za otkup

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/02/2024

-

22:34

Međunarodna banda otmičara uhapšena u Mladenovcu: Kidnapovali dve osobe, a od porodica tražili 300.000 evra za otkup
Međunarodna banda otmičara uhapšena u Mladenovcu: Kidnapovali dve osobe, a od porodica tražili 300.000 evra za otkup - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice stranih državljana zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine na teritoriji opštine Mladenovac, mesto Mala Vrbica, zajedno sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K, tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 evra za otkup, odnosno kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni državljanin Iraka M. Q.Z.A-B. (28), državljanin Švedske i Sirijske Arapske Republike A. H. (23), državljanin Kraljevine Jordan i Republike Srbije D.S. (38) i državljanin Sirijske Arapske Republike H. O. (29) lišeni su slobode 13. februara, nakon čega su saslušani u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu im je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke.

Kako dalje navode iz Višeg javnog tužilaštva, prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su po prethodnom dogovoru u sastavu grupe sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K u iznajmljenoj kući u Maloj vrbici.

Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. februara 2024. godine do 10 časova.

Usled toga oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali svoje porodice tražeći novac i to oštećeni F.B. iznos od 200.000 evra, a M.K. iznos od 100.000 evra. Oštećeni su držani u navedenoj kući do 13. februara kada su uhapšeni od strane policijskih služenika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija