Aktuelno

Kurti: Nisam znao za uredbu CBK o povlačenju dinara, pritisak počeo kada je Vučić alarmirao međunarodnu zajednicu

Komentari

Autor: Fonet

24/02/2024

-

22:09

Kurti: Nisam znao za uredbu CBK o povlačenju dinara, pritisak počeo kada je Vučić alarmirao međunarodnu zajednicu
Kurti: Nisam znao za uredbu CBK o povlačenju dinara, pritisak počeo kada je Vučić alarmirao međunarodnu zajednicu - Copyright Printskrin/Facebook/Albin Kurti

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da nije bio upoznat da će Centralna banka Kosova doneti uredbu u vezi sa zabranom dinara i da je pritisak na njega počeo kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić alarmirao međunarodnu zajednicu da će takva odluka biti katastrofalna za Srbe na Kosovu, objavio je Reporteri.

"Nisam znao ni za tu odluku, ni za izradu pravilnika. Sve je teklo u najboljem redu i bez problema, a onda je sredinom januara predsednik Srbije upozorio region i Evropu da će se od 1. februara, kada dinar bude ukinut, desiti katastrofa", rekao je Kurti i dodao da je posle toga iz međunarodne zajednice počeo pritisak na njega.

"Ne isključujemo dinar, na Kosovu možete imati dinare, ali sredstvo plaćanja je evro, jer po Ustavu u opticaju može biti samo jedna valuta", kazao je Kurti.

Dodao je da želi da pomogne Srbima i da im je od proglašenja nezavisnosti vlada na čijem je on čelu najviše pomogla, preneo je portal Kosovo onlajn.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija