Aktuelno

Uhapšen radnik Doma zdravlja u Inđiji zbog sumnje da je unosio neistinite podatke o vakcinaciji

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2024

-

15:32

Uhapšen radnik Doma zdravlja u Inđiji zbog sumnje da je unosio neistinite podatke o vakcinaciji
Tanjug/AP/Steve Helber - Copyright Tanjug/AP/Steve Helber

veličina teksta

Aa Aa

Novosadska policija uhapsila je M. H. (22), zaposlenog u Domu zdravlja u Inđiji, zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja unosio neistinite podatke o vakcinaciji protiv virusa kovid 19.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju uhapšeni su N. H. (47), G. R. (56) i zaposleni u Domu zdravlja u Inđiji D. M. (47) i J. G (53), dok će protiv jedne 25-ogodišnje devojke biti podneta krivična prijava za isto krivično delo.

Kako se sumnja, M. H. je od avgusta 2021. do polovine aprila 2022. godine, iskorišćavanjem ovlašćenja za rad, a na podstrekavanje ostalih osumnjičenih, unosio neistinite podatke za više lica u centralizovanu elektronsku bazu podataka u kojima je evidentirao da je više osoba primilo vakcine, iako je utvrđeno da ne poseduju dokaz o vakcinaciji.

Sumnja se da im je na taj način omogućio izdavanje potvrda o vakcinaciji protiv virusa kovid 19 i preuzmanje digitalnog zelenog sertifikata bez prethodne vakcinacije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenja su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

 

Komentari (0)

Srbija