Aktuelno

Optuženi pripadnici grupe "vračarci" negirali krivicu u Specijalnom sudu

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2024

-

13:25

Optuženi pripadnici grupe "vračarci" negirali krivicu u Specijalnom sudu
Optuženi pripadnici grupe "vračarci" negirali krivicu u Specijalnom sudu - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas su optuženi pripadnici organizovane kriminalne grupe "vračarci" negirali optužbe za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava. Ukupno 28  optuženih se izjašnjavalo o optužnici i krivici.

Krivicu su negirali N. T., L.C., M.M., A. M., A. N., V. M., V. K., V. U., D. M., Đ. K., I. B., J. B., N. K., M. D., M.T., M. R., N. B., R.T., S. M., F. G., D. N. , N.V., O.D., B. Š., A. Č., B. D. i D. R.

D.T. je na pitanje da li je razumeo optužbu i kako se izjašnjava o krivici, rekao da se po evidneciji o krivičnim postupcima, protiv njega ne vodi krivični postupak, i da se neće izjašnjavati o krivici.

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su N. V., U.P. i R. Z., koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana. Tužilaštvo i branioci su počeli sa uvodnim izlaganjima. 

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17 , među kojima su i vođe grupe N.V., R. Z.i U. P.

N. V. i R. Z. su u bekstvu zbog čega će im se suditi u odsustvu, dok su pripadnici grupe kratko negirali krivicu na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost.

U ovom predmetu spojene su četiri optužnice, jedna u kojoj su kao vođe označeni N.V.  i U. P. druga u kojoj je vođa R. Z.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija