Aktuelno

Osumnjičeni za ubistvo Danke upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Beograd

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2024

-

14:27

Osumnjičeni za ubistvo Danke upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Beograd
Osumnjičeni za ubistvo Danke upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Beograd - Copyright Privatna arhiva, Euronews/Dragan Živanović

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, Srđan J. i Dejan D. upućeni su iz pritvora u Zaječaru u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu radi psihijatrijskog veštačenja, saznaje Tanjug.

Veštačenje se obavlja kako bi se utvrdilo da li su u trenutku izvršenja krivičnog dela bili uračunljivi, odnosno da li su bili svesni svog dela i posledice.

Kako su za Tanjug potvrdili u Višem javnom tužilaštvu za sada su ispitani svedoci, ali ukazuju da to ne znači da naknadno neće biti odlučeno da se ispita još neko.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana J. i Dragana D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još uvek nije pronađeno. U pritvoru je i otac Dejana D. zbog sumnje da je pomagao sinu da premesti telo devojčice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija