Aktuelno

Tužilaštvo traži pritvor za 10 nasilnika iz "Beton hale"

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2021

-

15:25

Tužilaštvo traži pritvor za 10 nasilnika iz "Beton hale"
Tužilaštvo traži pritvor za 10 nasilnika iz "Beton hale" - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor za svih 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje u subotu uveče u "Beton hali", koji su prethodno na saslušanju negirali da su učestvovali u neredima.

Tužilaštvo traži pritvor za U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, V.J, F.M, N.R, I.Š. da ne bi uticali na oštećene, koji su tom prilikom zadobili povrede i na svedoke, kažu u tužilaštvu.

Oni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.

Prilikom saslušanja, svih 10 okrivljenih su negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći da su bili prisutni na proslavi šampionske titule FK Crvena Zvezda i da su se nalazili kod ugostiteljskog objekta gde se incident dogodio, tvrdeći da ni na koji način nisu učestvovali u njemu.

E-Stock

 

Tužilaštvo u saopštenju navodi da su se, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda u subotu, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača pored ugostiteljskog objekta u Beton hali, okrivljeni izdvoji i počeli da prave nered u bašti objekta.

"Tom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede", navodi tužilaštvo.

Snimci i sa ostalih okolnih objekata

U dokaznom postupku tužilaštvo je najavilo da će ispitati oštećene i svedoke ovog događaja, pribaviti i izvršiti uvid u video-snimke bezbednosnih kamera sa ovog i okolnih objekata i eventualno narediti prepoznavanje okrivljenih.

Takođe će daljim proverama utvrditi da li su još neka lica učestvovala u ovom događaju, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

Višem javnom tužilaštvu će biti podneta krivična prijava protiv jednog maloletnika, za kog se sumnja da je bio umešan u nerede, potvrđeno je Tanjugu.

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

Ranije danas završena su ispitivanja 78 privedenih u Prekršajni sud u Beogradu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa istim događajem.

Njih 39 je osuđeno na novčane kazne, šest je oslobođeno, a protiv 33 okrivljena će postupak biti nastavljen redovnim putem jer podnosilac zahteva za prekršajni postupak nije obezbedio prisustvo svedoka, rekla je za Tanjug predsednica Prekršajnog suda u Beogradu suda Olivera Ristanović.

Do incidenata u "Beton hali" je došlo posle proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda u prisustvu nekoliko hiljada navijača, kada se grupa izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede, gde su u baštama restorana sedeli gosti.

Huligani su lomili izloge i inventar, a potom su i naneli povrede određenom broju lica, saopštilo je juče tužilaštvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija