Aktuelno

Sumnjiva smrt devojčice u Lebanu, zaštitnik građana pokrenuo kontrolu

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews

24/05/2021

-

16:56

Sumnjiva smrt devojčice u Lebanu, zaštitnik građana pokrenuo kontrolu
Sumnjiva smrt devojčice u Lebanu, zaštitnik građana pokrenuo kontrolu - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole Centra za socijalni rad Lebane i Ministarstva unutrašnjih poslova, posle saznanja da se porodica u čijoj je kući pronađeno mrtvo dete nalazi na evidenciji nadležnih organa, saopšteno je danas.

Devojčica je preminula pod nerazjašnjenim okolnostima. Prema nezvaničnim informacijama, devojčica je prošle srede pronađena sa hematomom na glavi, a lekari su navodno utvrdili da je u vreme kad je majka prijavila smrt deteta ono bilo mrtvo već šest sati.

Otac deteta u vreme porodične tragedije bio je na privremenom radu u Beogradu, ali ga je čim je stigao u Lebane policija uhapsila jer je za njim već tragala zbog krivičnih dela koje je ranije počinio.

U saopštenju Zaštitnika navodi se i da je dvoje starije dece iz te porodice ranije izmešteno u hraniteljske porodice.


Od Centra za socijalni rad zatraženo je da u roku od 15 dana dostavi podatke o svim preduzetim aktivnostima u ovom slučaju, posebno o eventualnim prijavama za nasilje u porodici.

Zaštitnik građana od MUP-a je zatražio da ga izvesti da li je bilo postupanja organa tog ministarstva po eventualnim prijavama za nasilje u porodici nastradalog deteta.

Komentari (0)

Srbija