Aktuelno

Pored igrališta u Zemunu u koje je uleteo autobus biće postavljena elastična ograda i ležeći policajci

Komentari

Autor: Euronews

02/10/2021

-

10:10

Pored igrališta u Zemunu u koje je uleteo autobus biće postavljena elastična ograda i ležeći policajci
Pored igrališta u Zemunu u koje je uleteo autobus biće postavljena elastična ograda i ležeći policajci - Copyright Euronews/ Jovan Đurić

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić se nakon prošlonedeljnog saobraćajnog udesa u Krajiškoj ulici u Zemunu, kada je autobus na liniji 45 uleteo na dečje igralište, sastao sa stručnjacima gradskog Sekretarijata za saobraćaj. Na sastanku je bilo reči o koracima koji će biti preduzeti u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja u ovom naselju.  Iz gradske uprave je saopšteno da će u zoni dečjeg igrališta, na raskrsnici Kupreške i Krajiške ulice biti postavljen po jedan ležeći policajac, sa pratećom vertikalnom signalizacijom, ali i elastična odbojna ograda, radi unapređenja bezbednosti pešaka na trotoaru i bezbednosti dece na igralištu.

Gradonačenik je rekao da će zbog zaštite pešaka i dece na pešačkim prelazima u Geteovoj ulici, Jakšićevoj ulici i Ulici Slaviše Vajnera, na raskrsnicama sa Krajiškom, biti postavljena po dva ležeća policajca, sa pratećom vertikalnom signalizacijom. On je napomenuo i da je u neposrednoj blizini dečjeg igrališta već realizovana zona OŠ "Gavrilo Princip", u kojoj je ograničenje brzine 30 kilometara na sat.

"Prošlog petka sam nakon udesa otišao u Zemun kako bih se na licu mesta upoznao sa situacijom. Tamo sam takođe razgovarao sa okupljenim, veoma uznemirenim građanima. Složili smo se da je potrebno u što kraćem roku rešiti problem i zato sam im obećao da će Grad delovati veoma brzo. Narednog radnog dana sam se sastao sa ljudima iz Sekretarijata da bismo dogovorili dalje korake. Sa velikim zadovoljstvom mogu da obavestim sugrađane da će realizacija ovih radova početi već sutra", rekao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić je rekao da se merilo razvoja bilo koje države može videti kroz nivo dostignutog razvoja saobraćajnog sistema i da je kontinuiran rad na unapređenju bezbednosti saobraćaja i zaštiti pešaka prioritet. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija