Aktuelno

Predsednica opštine u borbi za čistiju Rumu: Javno objavljivanje snimaka i kazne za zagađivače

Komentari

Autor: 24sedam

26/12/2021

-

21:12

Predsednica opštine u borbi za čistiju Rumu: Javno objavljivanje snimaka i kazne za zagađivače
Facebook/Predsednik opštine Ruma - Copyright Facebook/Predsednik opštine Ruma

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić danas je objavila prve fotografije onih zagađivača životne sredine, što je bilo jedno od njenih obećanja kada je u pitanju borba za čistiju Rumu.

Ona 21. decembra objavila je da je zatvorana deponija u Žarkovcima i da su postavljene kamere koje 24 sata snimaju ko zagrađuje životnu sredinu, te da će snimci biti javno objavljeni. To je danas i učinila.

Nakon prvog snimljenog izgrednika, Ćirić je na svojim nalozima na društvenim mrežama objavila  da je juče zabeleženo "bahato i neodgovorno ponošanje koje je direktno usmereno protiv zdravlja ljudi i zaštite životne sredine!"

"Kao što smo i obećali, zatvorićemo sve deponije na teritoriji opštine Ruma, upravljaćemo odgovorno otpadom kako bi građanima omogućili lepše mesto za život! Na svaku deponiju postavićemo kamere i počinioce prekršaja kazniti, a slike i snimke javno objaviti! To smo učinili u Žarkovcima i prvog dana smo snimili, slobodno mogu da kažem, čoveka u zločinu protiv prirode!", navodi se na njenom profilu.

 

 

Kako se dodaje, stanovnik Žarkovaca je usled nemogućnosti da opasne materije izruči na divlju deponiju produžio 50 metara dalje i fekalni otpad izručio u njivu pored puta!

"Nakon prijave građana utvrdili smo o kome je reč i nadležnim organima podneli prijave, a Vama na uvid dostavljamo slike počinioca! Projekat Ruma – Bezbedan grad će nam pomoći u narednom periodu, pa tako za počinioce prekršajnih i krivičnih dela Ruma neće biti prijatno mesto za život, a svi odgovorni i pošteni građani će moći da uživaju i ponosno žive u našoj opštini", navela je predsednica opštine Ruma.

Kako portal 24sedam saznaje počinilac je saobraćajni policajac koji radi u policijskoj stanici u Rumi.

Ona je prethodno obećala da će biti kažnjena prva osoba zbog nepropisnog odlaganja otpada i direktnog zagađenja životne sredine, nakon što je to delo sminila novopostavljena kamera.

Tada je navela da će komunalna inspekcija i policija na osnovu snimaka sa kamera pisati kazne i sankcionisati svakoga ko bude kršio zabranu bacanja smeća. Takođe javno obećala da će snimke prekršioca objaviti kako bi narod znao ko zagađuje životnu sredinu i da će ovo biti praksa u Rumi, piše 24sedam.

Kako je rekla, trudiće se da ovakvim radom zaustave stvaranje divljih deponija i da će ukazati koliko je važno očuvanje i zaštita životne sredine.

Komentari (0)

Srbija